Balık Boreği
Yemek Tarifleri0 Mesaj
●26 Görüntüleme
-
17-09-2019, 03:15:28Kayıtlı Üye
Balık Boreği (2 Kişilik)
Malzemeler
Yarım kg kefal
1 corba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
Yarım domates
5-6 adet mantar
1 cay kaşığı kuşuzumu
1 cay kaşığı dolmalık fıstık
1 cay kaşığı karabiber
1 cay bardağı domates suyu
Tuz
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
2 adet yufka
Yemeğin Tarifi
Oncelikle temizlenmiş ve bol suyla yıkanmış kefal balığını haşlayın. Tavaya 1 corba kaşığı tereyağı alın. Kucuk kucuk kestiğiniz soğanı tavaya aktarın. Pembeleşene dek kavurun.
Kabuğunu soyduğunuz yarım domatesi kucuk kucuk doğrayın. Mantarları da ince dilimler halinde kesin. Sonra mantarları, domatesi, 1 cay kaşığı kuşuzumunu, fıstığı, karabiberi ve 1 cay bardağı domates suyunu ilave edin. Yaklaşık 10 dakika sonra suyunu ceken karışımın uzerine kucuk parcalar şeklinde kestiğiniz kefal balığını ekleyin.
10 dakika kavurduktan sonra hazırladığınız ici yufkalara sarın, onceden ısıtılmış orta dereceli fırında yufkaların uzeri kızarana dek pişirin. Dilimleyerek, servis yapın.