Malzemeler :3 tane hazır yufka,
1/2 kg kıyma,
1 tane kuru soğan,
2 yemek kaşığı salca,
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı su
2 kase yoğurt
3 diş sarımsak
Tereyağ
tuz, karabiber, pul biber ve nane
İlkonce yarımşar bardak su ile sıvı yağı karıştırın. Kıymayı rendelenmiş soğan, 1 kaşık salca, tuz,
karabiber ekleyerek yoğurun.
Yufkaları acarak birer birer tezgaha yayın ve + şeklinde keserek dorde bolun. Su ve yağ
karışımından, ikişer kaşık uzerlerine gezdirin. Geniş taraflarına kıyma harcından biraz koyarak
sigara boreği gibi sarın ve tekrar kendi etrafında cevirerek gul şeklini verip tepsiye dizin.
Kalan su ve yağı, hepsinin uzerine gezdirin. Orta sıcaklıktaki (150-180 derece) fırında kızartın.
Diğer tarafta sarımsaklı yoğurt hazırlayın. Bir kaşık tereyağını eritip, kalan salca ile karıştırın.
Fırından cıkan mantıları tabağa alıp, uzerlerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı, salcalı sos koyun.
Pulbiber ve Nane ile susleyerek servis yapın.
sosyetik mantı
Yemek Tarifleri0 Mesaj
●20 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Yemek Tarifleri
- sosyetik mantı