sarıyer kol boreği acma kol boreği el acması el yapımı ev yapımı
Kıymalı kol boreği
Malzemeler: ½ kg un, 250 g boreklik katı yağ (ya da margarin), 1 yumurta, tuz, aldığı kadar su, 1 tutam tozşeker
İc malzemesi: 200 g kavrulmuş kıyma, 1 doğranıp kavrulmuş soğan, 1 avuc kuş uzumu, 1 avuc cam fıstığı
Ustu icin: 1 yumurta sarısı ve 1 yk sıvıyağ (cırpılmış)
Yapılışı: Tum malzemeleri yoğurup, kulak memesi kıvamında bir hamur oluşturun. Bu hamurdan yumruk buyukluğunde toplar yapıp, yemek tabağı buyukluğunde acın. Sıvıyağ ya da zeytinyağıyla sıvazlayıp, tezgahta 15-20 dk. bekletin. Daha sonra havada bu hamuru bir sağ, bir sol elinize atıp, dondure dondure, hamuru, incecik acabildiğiniz kadar acın. Maksat, oklava değmeden hamur acmak. Tarihi Sarıyer Borekcisi’nde 1,5 mt genişliğinde acılan yufkalar tepside, icine arzu edilen ic konarak bir rulo haline getiriliyor ve bukulerek tepsiye diziliyor. Uzerine 1 yumurta sarısı ve 1 kaşık yağ karışımı fırca ile surulen kol boreğiniz, 200 derecede yarım saat piştikten sonra servise hazır.
kol boreği
Yemek Tarifleri0 Mesaj
●21 Görüntüleme