ruyada ciğ hamur yemek ruyada ciğborek gormek
Kullanılacak Malzemeler
2 corba kaşığı su
1cay kaşığı kırmızı biber
Yarım demet maydanoz
1corba kaşığı nane
1/2 sut
200 gr yağ
2 yumurta
1 soğan
250 gr kıyma
1/2 un
1cay kaşığı karabiber (isteğe bağlı)
Tuz (isteğe bağlı)
Kızartmak icin sıvı yağ
1 corba kaşığı nişasta
Hazırlanma Şekli
Soğanları rendeleyin. Kıyma, nane, maydonoz, karabiber, tuz, kırmızı biber ve 2 corba kaşığı su koyarak hepsini derin bir kapta karıştırın. Buzdolabına koyun. Unu eleyin ortasını havuz gibi acın ortasına yumurta kırın, tuz, ılık sut, 1 corba kaşığı sirke ıle su ilave ederak kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin. Hamuru bezelere ayırarak rulo yapın. Ustune nemli bir bezle ortun. 20 dakika bir kenarda bekletin. Hamuru pinpon topu buyukluğunde parcalara ayırın. (NOT: Acacağınız 1 bardak una 1 corba kaşığı nişasta koyarsanız hamuru daha rahat acarsınız) Bu parcaların altına biraz un serpin ustune hamuru koyun oklavayla ufak tabak buyukluğunde acın. (acarken uzerine un serpip yayın ki oklavaya yapışmasın) Bir kenarda beyaz dosya kağıtların ustune actığınız hamurları koyun. Acma işlemi bitince (bir dosya kağıdı, bir actığınız hamur olarak dizin.) karıştırdığınız ici buzdolabından 5 dakika once cıkarın. Yoğurup actığınız hamurların yarısına ic malzemeyi koyun. Ustune yarısını kapatın. Yarım ay şeklinde olan boreğinizin kenarlarını elinizle biraz bastırıp pizza kesicisi veya tabakla kesebilirsiniz. Derin bir tencerereye yağı koyun. Borekleri kızgın yağa atarak kızartın. Kızaran borekleri kağıt bir havlu uzerine koyarsanız fazla yağını emer ve daha hafif bir borek elde edersiniz
ciğ borek!
Yemek Tarifleri0 Mesaj
●20 Görüntüleme