ekmek hamuru tarifi lahmacun hamuru lahmacun tarifi ekmek hamurundan tarifler
Malzemeler
1 corba kaşığı su
1 tatlı kaşığı domates salcası
4 sivri biber
250 gr. kıyma
ici icin: 2 domates
2 adet ekmek hamuru (fırından alalabilirisiniz)
2 soğan
1.5 cay bardağı sıvıyağ
Biraz un
Tuz, karabiber
Hazırlanma Şekli
*Sivri biberleri temizleyip doğrayın. Domatesleri soyup kucuk kucuk doğrayın. Yağı tavada kızdırın. Soğanları kıyıp yağda pembeleştirin. Sivri biberleri ve kıymayı ekleyin, suyunu salıp cekinceye kadar kavurun. Domates, bir kaşık suyla eritilmiş salca, tuz ve karabiber ilave edin. Koyulaşınca ateşten alın.
*Tezgahın uzerini unlayın. Ekmek hamurlarını kucuk bezelere ayırıp tabak buyukluğunde, lahmacun hamuru inceliğinde acın.
*Teflon tavada az yağ ısıtıp hazırladığınız hamurları kısık ateşte iki taraflı olarak pişirin.
*Hazırladığınız kıymalı harcı lahmacun hamurlarının uzerine eşit olarak paylaştırıp yayın. Onceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 3-4 dakika pişirip sıcak olarak servis yapın
Evde Ekmek Hamuru ile Lahmacun
Yemek Tarifleri0 Mesaj
●28 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Yemek Tarifleri
- Evde Ekmek Hamuru ile Lahmacun