ciabatta ekmeği nedir
Malzemeler
On Hamur icin
1/8 Kave kasigi Kuru Maya
2 Yemek kasigi Sicak Su
80 Gramm Su
135 Gramm Un
Hamur
1/2 Kavekasigi Kurumaya
2 Yemekkasigi Sicak Su
160 Gramm Su ( Odasicakligi)
1 Yemekkasigi Zeytinyagi
270 Gramm Un
1 1/2 Kavekasigi Tuz

Yapilis Tarifi
Bu Ekmegin tadi cok guzel. Bir Ekmek Tasin ustunde pisirilmesi lazim.
On hamur icin bir kucuk kap alin. Mayayi ve sicak suyu karistirin ve 5 dakika kenara koyun.
Baska bir Kaba Unu Suyu ve hazirladigimiz Mayakarisimi koyarak tahta kasik ile iyice karistirin . Kabin ustunu kapatip bir fazla sicak olmayan odada 12-24 Saat birakin.
Ekmek icin ertesi gun kucuk bir Kaba Maya ve sicak sut karistirilir 5 dakika beklenir.
Unu On hamuru Su Zeytinyagi ve sut maya karisimi bir kabta mixerlen hafif derecede karistirilir. Hersey karistiktan sonra orta dercede devam 3 dak. karistirin. Ve simdi yavasca tuz dokulerek 4 dak.devam karistirin. Simdi Hamuru yagli bir kaba koyun. Hamur okadar yumsakki elile yoguramazsiniz. Kabin ustunu kapatin ve 1 1/2 Saat bekletin.
Tepsiye Hamur kagidinin ustune un serpin. Masanin ustune un serpin hamuru ustune koyun ve 2 parcaya bolun. bir Hamur bir tepsinin ustune konur. Hamuru Dortgen sekile getirin ve unlanmis parmak ile hamurun ustunden delikler acin. Ve bir hafif islak mutfak beziylen hamurun ustunu ortun. yine birbucuk saat bekletin. Hamuru Firina koymadan 45 dak. once ac. 220C. Ve 20 dak pisirin.Afiyet olsun..