Malzemeler:
40gr kurutulmuş domates 240ml (~1 sb.) ılık su 140ml (~ 5/8 sb.) ılık sut 45ml (3 yemek kaşığı) sızma zeytinyağı 575gr (~ 5 sb.) un 100gr (~ 1 sb.) tam buğday unu 75gr (~ 1 sb.) parmesan peyniri (ben cerkez peyniri kullandım) 10ml (2 tatlı kaşığı) tuz 10ml (2 tatlı kaşığı) toz şeker 7.5ml (1+ 1/2 tatlı kaşığı instant maya) Hazırlanması:
Kurutulmuş domatesleri bir kaba koyup uzerlerini gececek kadar ılık su ilave edin. 15 dakika sonra domatesleri cıkarıp (suyu dokmeyin) kucuk kucuk doğrayın. Domatesli suyu bir su bardağına tamalamak icin gerekiyorsa ılık su ekleyin. Ekmek makinesine suyu, sutu ve zeytinyağını ekleyin. Unları, sıvı karışımın uzerini tamamen kapatacak şekilde makineye ilave edin. Peyniri, tuz ve şekeri - ayrı kenarlarda duracak şekilde - ekleyin. Unun ortasını hafifce cukurlaştırıp -sıvı karışıma kadar ulaşmayacak kadar- mayayı serpin. Makineyi 1 numaralı programın (3 saatlik program) medium ayarında calıştırın. Yarım saat sonra uyarı sesi gelince doğranmış kurutulmuş domatesleri ekleyin. Piştikten sonra fırın teline alıp tamamen soğutun.