

Malzemeler:
1,5 su bardağı ılık su 40gr yaş maya 3 su bardağı kepek unu 1,5 su bardağı beyaz un 2 cay kaşığı tuz 1 su bardağı iri dovulmuş ceviz 1/4 su bardağı kuru uzum 2 corba kaşığı sıvıyağ susam Hazırlanması:
Mayayı 1,5 su bardağı suyun icinde eritin. 3 su bardağı kepek unu, beyaz un ve tuzu ayrı bir kapta karıştırın. 1 su bardağı iri dovulmuş cevizi ve ceyrek su bardağı uzumu kuruuzumu ilave edin. Mayalı suyu ve 2 corba kaşığı sıvıyağı ekleyin. Malzemeleri elinizle karıştırıp, yoğurun. Hamuru ılık bir yerde yarım saat bekletin. Yarım saatin sonunda hamuru tekrar yoğurun. Hamura yuvarlak form verin. Uzerine bolca susam serpin. (susam serpecekseniz onceden hamurun uzerini yağlayıp sonra susam serpmekte fayda var) Hafifce yağlanmış bir tepsiye yerleştirin. Onceden ısıtılmış 180C fırında 40-50 dak. pişirin.