7 Mayıs gunu sezaryen doğumla bebeğimi kucağıma aldım. Ameliyathaneden bebeği gule oynaya cıkardılar. Cok iyi maşallah kocaman vs vs.. Cocuk doktoru da oradaydı o da baktı. 39+2'de 4200 kg ağırlığında oğluşum dunyaya geldi.
Beni odaya getirdiklerinde bebiş yarım saattir odadaymış. Babasi iki kez kustu dedi. Hemşire bu onemli, ben bir goturup gostereyim dedi. Once yogunbakimda biraz oksijen vereceğiz, hızlı nefes alıp veriyor dediler. Birkac saate doktor geldi yogunbakima yatış yapacağız dedi. O geceyi hastanede yogunbakimda gecirdi. Ertesi sabah doktor şehirdışı başka hastaneye sevk etmemiz gerek, buradaki unite yetersiz dedi. (Kucuk bir yerde yaşıyoruz)
Bebisimi ambulansla evimize 3 saat uzaklıkta bir hastaneye sevk ettiler.
Yaş akciğer diyor doktor. Doğum esnasında ciğerdeki suyu boşaltamamış. Nefesi olması gerekenden hızlı. Beslenmesi hortumla mideden yapılıyor. Dun anne sutu almaya başladı ve beş dakika kucağıma aldım. Gunde bir kez gorebiliyoruz.
Kanında enfeksiyon varmış. Doktor korona gecirdin mi dedi. Doğumdan dort hafta once grip olmuştum ama test yaptırmamıştım. Veya son haftalarda idrar yolu enfeksiyonu mu gecirdim? Cunku kotu koku vardı ve pek uzerinde durmamıştım. Veya hastanede mi kaptı diye duşunuyorum.
Ayrıca neden doğumda fark edilmedi?
Doktor şuan iyileşme surecinde diyor. Antibiyotik tedavisi uyguluyor, nefesi geldiği zamana gore iyi ama hala hızlı. Toparlıyor ama yavaş diyor.
Bu durumları yaşayan var mı arkadaşlar? Beklemek cok zor, bebeği doğduğu andan itibaren uc kez kucağıma aldım. Hic tanımadığım insanlara emanet. Ne kadar zormuş...