Cocuk Hastalıkları Oğlum atopik dermatit olunca (egzama)
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- Cocuk Hastalıkları Oğlum atopik dermatit olunca (egzama)
-
16-09-2022, 16:17:14Merhaba arkadaşlar oğlum 3 aylıkken atopik dermatit oldu şu anda 6 ayını bitiriyor bu illetle mucadelem cok yorucu ve sinir bozucuydu. Bu konuyu aynı derdi yaşayan ya da yaşayacak olanlara ornek olsun diye actım ve deneyimlerimi kısaca anlatacağım. İlk soyleyeceğim eğer bebeğinize boyle bir teşhis koyulursa sakin olun ve KORKMAYIN. İlk olarak cocuk doktorunun verdiği hipokort adlı kortizonlu kremi 5 gun kullandık. Yanaklarda başlamıştı. Azalır gibi oldu ama bırakınca bir gun icinde 2 katına cıktı. Arkasından cilt doktoruna gittik onun verdiği advantan ve corasatin Adlı kremleri kullandık. Ve tamamen gecti. Oh diyemeden 1 hafta icinde tekrar cıktı ve bu defa butun vucudunu sardı. Tekrar gittik cilt doktoruna bu defa bir karışım verdi kortizonlu.ama ben nasıl mutsuzum ve kaygılı. İcimde yıllarca kortizon kullanırsak korkusu. Daha sonra bi alerji profesorune gittik. Ahmet Akcay. Alerji testi yaptı(pahalı mı pahalı) bebeğe can feda. Negatif cıktı yine de bana sıkı bir diyet onerdi. E profcum test kesin sonuc vermez diyecektin madem neden o kadar masrafa soktun bizi sorunsalıyla donduk oradan. Tekrar cilt doktoruna gittik. Tabii ben bu surecte 2 ağlama nobeti gecirdim. Eşi cocuk doktoruymuş bizi yonlendirdi. Şimdi ne durumdayız diye sorarsanız: inek sutu diyeti yapıyorum en buyuk nedeni buymuş hala kızarıklıklar var ancak buyumediler ben de bu stabil haline alıştım ve kortizon kullanmıyorum. Corasatin suruyorum akşamları. Bu hastalık kalıcı değil cok şukur artık beni acıtmıyor bir anne olarak. Bir de her banyodan once Mısır nişastalı suda 10 dakika bekletiyorum bebeğimi. Şu anda eskiye gore cok iyiyiz. Allah beneklerine dermansız dert vermesin