İyi Akşamlar hanımlar ..
Yardımlarınıza ve fikirlerinize gercekten ihtiyacım var ..
3 yaşına doldurmak uzere olan bir oğlum var .
Şuanda ust solunum yolu enfeksiyonu geciriyor .
Alerjik astımı olduğu icin bu surec sanırım bizim icin daha zorlu geciyor ..
3 gundur yarı uyanikk uyuyor ..
Boğulmalar yaşıyor uyku esnasında bogulmalarla uyanıyor .
3 gundur su ve meyve suyu dışında hic birşey ağzına surmuyor ..
Onlarıda dakikalarca ogurerek geri cıkartıyor .
3 gundur doktordayiz bugun en sonunda doktorumuz eğer ilac icmezse serum veya iğne olması gerektiğini soyledi ..
Oğlum kesinlikle ilac icmiyor zorla icirmeye calıştık kusuyor inat edip dahada zorluyor .
Oldum olası ilac icmeyi sevmedi sevmezdi ..
Ama kucukken anlamicagi şekilde ilacı icirirdim ..
Siringayla verirdim yemek esnasında verirdim anlamazdi tiksinirdi ama icerdi ..
Bu akşam en sonunda ağlamalar saatlerce bağırma sonunda zorlamalar ikna cabaları sonucunda ..
Eğer ilacı icmezsen iğne vurulmak zorunda olucagini anlatmaya calışırken ilac şişesine vurup halıya devirdi ..
Asla dinlemek istemiyor ben tabi oturup ağladım gittim balkonda oturdum yarım saat ..
Doktorumuz odul verebilirsin dediginde evde oğlumu bir şekilde ikna edebilirim diye duşunurken eve geldigimde uzucu gercekle karşılaştım .
Aslında odul dediğimiz cocuğum icin luks olan hersey benim cocuğum icin her istediginde onune getirilen şeymiş .
Meğerse oğlum her istediğinde elinde olduğu icin o abur cuburlar benim oğlum icin hic bir şey ifade etmiyormus ..
Oglum bir bucuk yaşına kadar hic abur cuburla tanismadi ( benim dışında cevremdekilerin gizli gizli cikolata yalatmalari dışında )
Kendimi parcaladım su 3 gunde ..
sabah kahvaltisindan akşam yemeğine kadar ertesi gunden hazır edip planladigim oğlumun hep atak donemi ağlamasın diye taviz verdigimi fark ettim ..
Misal sabah kahvaltisinda 2 yaşına kadar omlek, avakado, zeytin,peynir, yemesini zorunlu goruyordum asla şarkuteri urunu yedirmem dediğim oğlumun sabah kahvaltilarinda bunların yerini patates kızartmalari sosisler nutellalar olmadan kahvaltı etmemeye başladı ..
Cok pişmanım ama ac kalmasın yeterki yesin diye yaptım kendimi boyle avutuyorum sanırım ..
2 yaş sendromunu cok ağır geciriyor aman ağlamasın diye aman ac kalmasin ac gezmesinden iyidir diye diye elimde tabakla gezmeye başladım .
Zaten corba kesinlikle bıraktı bu surecte ..
Hep onun istediği oldu sofradayiz oturmusuz yemek yiyoruz ornek veriyorum .
Pilav tavuk var oğlum o an krize girdi ben makarna istemiştim diye ağlamaya başladı ..
Kalktım sırf ac kalmasın diye makarna kofte yaptım ..
Herkes bırak ac kalsın yer diyor ama inanın bu oyle birşey değil .
3 gun istediği olmassa 3 gun boyunca sadece su icer ac gezer .
Ağzına yemeğe dalmisken corba sursem yicegi varsa yemez oğurur cıkartır ağlar yediği yemeğide yemez salca asla yemez yemekleri salcasiz yer ..
Tamam sevmediği olabilir tavuk corbası sevmez şehriye corbası yer ama yok sıvı tuketmek istemiyor gunumuz hep boyle gecmeye başladı yemek yerken yemek sonrası atistirmaligini eline vermezsem yemez blw yontemiyle buyuttuğum 1 yaşıni doldurduğu dan beri kendi kendine yiyen cocuğum kaşığı dudağının ucuna goturup dakikalarca tutana kadar ağzını acmaz oldu cok caresizim ..
Uşengec diyorum ondandır diyorum misal veriyorum iceceği su sehpada sehpa koltuğun yanında oğlum koltukta oturuyor beni mutfaktan cağırıyor anne suyu uzat diye ..
Akşamları yatmadan once bu cikolata toplu gevrege sut koyup yedirmeye başladım artık sirf gece yatarken karnı guruldamasin diye her gittiğim doktora anlatıyorum durumu kilo durumu iyi boyu uzamış vs vs diyor yer yer diyor tam anlamıyla bu konunun ustunde durulmuyor cok zor durumdayım ..
Nolursunuz akıl verin bu bir surecmi ben cikmazami giriyorum bu durumu yaşayan oldumu ..
Uzgun Anne
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●0 Görüntüleme