Merhaba hanımlar,
2,5 yaşında bir kızım var. Borclarımızdan dolayı calışmak zorundayım ve kızıma bir donem babası (gece calışıyor), babaannesi ve ananesi baktı. O donemde SGK nın kreş desteğine başvurdum ve başvurduktan sonra kreş araştırmaya başladım belki cıkar diye.Cunku babaannemiz hali hazırda kızının cocuklarına bakıyor ve yaşlı kvsi yanında kızımla ilgilenmesi cok zor. Annem zaten evini işini gucunu bıraktı uc aydır borcu harcı olmasına rağmen resmen bize adadı kendini. Eşim de gece calıştığı icin uykusuzluk sorunu oluştu kızımızla yeteri kadar kaliteli vakit geciremiyor ve zorlanıyor.Bu sebeple kreş ihtiyacı doğmuş oldu. Bir tane kreşi beğendim. Yorumları hep iyi yonde butik bir kreş tarzında ve yakından ilgililer mevcutta 3 sınıf en fazla 15 kişi her sınıf. SGK desteği 3 ay sonra onaylandı kaydı yaptırdım ilk gunler gayet guzel gidip geliyordu tabi aşamalı olarak alıştırdık tam gune 1 haftada gecti. Ama ne olduysa bu ikinci haftamızın son iki gununde yani dun ve bugun oldu. Dun biraz mızmızlık etmiş ananesine babası uyanmış o bindirmiş. Servise binince ağlamayı bırakmış. Bugun kesinlikle gitmeyi kabul etmememiş ve ağlarken titremiş. Annemde ben gonderemem bu şekilde demiş ve yatırmış. Ben anneme biraz onun gonlunu ederek ikna et dedim ama yok olmuyor kızım diyor. Eşimi uyandırdım o da ikna edememiş. Şimdi annem goturdu kreşe . Dedimki ordaki kameradan iyice izle lutfen, iletişimde olduğu kişilere karşı tavrı nasıl gozlemle iyice. Alışma surecimi yoksa farklı bir şeymi anlayabilmek icin. Aslında kızım sosyalliği seven paylaşmayı, iletişim kurmayı,sarılmayı,opmeyi cok seven bir cocuk. ustelik oğretmenini gorunce hemen sarılıp optuğune şahit oldum. Oğretmenimizde cok ilgili ben istemeden bana gunluk bilgi verir her gun. Nasıl bir yol izleyeceğimi şaşırdım lutfen fikirlerinizi ve tecrubelerinizi benimle paylaşır mısınız?