Arkadaşlar 23 aylık kızımla ilgili kalbimi sıkıştıran bir derdim var. Kısaca anlatacak olursam 14 aylıkken işaret parmağını kullanmamasından şuphe edip bir sure takip ettik. Yine de icimiz rahatlasın uzman goruşu alalım diye 18 ayllıkken cocuk psikiyatrına goturduk.
Psikiyatr takip etmek istedi ve 2 ay sonra yeniden gorduğunde kızımızın son derece normal olduğunu artık takibe gerek kalmadığını soyledi.
Biz yine de 3 yaşında kreşe başlayıncaya kadar duzenli aralıklarla goturup fikir almak istedik. En son randevudan 3 ay sonra doktorumuz “gerileme olmamış ama icine kapanmış kızınız ’ dedi. Bu arada kızımı sadece 3 dk değerlendirebildi cunku ancak utu odası buyukluğundeki bir oda oyuncak kalabalığı ile doluydu ve doktorun yardımcısı bir kaza gecirip koltuk değneği ile yuruyebildiğinden oyuncak odası dağınık bırakılmıştı. Kızım o dağınıklığın icine girdi ve normalde oynayacağı oyuncaklara bakmadı bile.
Şimdi doktorumuz iki ay sonraya tekrar randevu verdi. Sizce aynı doktora tekrar goturmeli miyim? Yoksa başka bir doktordan fikir almam daha doğru mu olur?
Bize kesinlikle tekrar gelmenize gerek yok cocuğunuz Sağlıklı bir cocuk dediği icin aldığımız bireysel eğitimi de bırakmıştık. Doktorumuz kesmemizi istemişti. Bu nedenle hem uzgunum hem de kızgınım. Aylarca bir cendere icindeydim ve bana rahat olmamı, eskisi gibi ustune duşmemizin gerekmediğini, diğer kızlarımla eskisi gibi ilgilenebileceğim soylemişti doktorumuz. Şimdi ise bambaşka birşey. Ne yapmalıyız sizce?
Kızım
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●1 Görüntüleme