Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Yabancı yatılı bakıcı
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Yabancı yatılı bakıcı
-
16-09-2022, 15:50:30Herkese selam. 5 yaşında oğlum var ve işlere yetişemediğim icin yatılı turkmen bi yardımcı aldık. Genel olarak işlerimi hallediyor ama bazı sorunlarımız var. Bu konuda tecrubesi olan arkadaşlardan fikir istiyorum. Yardımcımıza eve ilk geldiğinde istediğini yiyebilir, izin almadan dolaptan alabilirsin dedik ama, bu sefer de ipin ucu kactı. Etsiz yemek yemiyor. 6 ayda anca bitirebileceğimiz buzluktaki etler 2 haftada bitti, her sabah 3 yumurta ve kendine hazırladığı mukellef kahvaltıyla gune başlıyor. Biz az az yeriz herşeyden, haftada 1 alışsveriş yaparız bi hafta idare eder, ama resmen mutfak masraflarımız arttı. Oğlum da yiyip ictiği icin en iyilerini almaya calışıyoruz, cocuğumuz yokken ortalama bişey alır yer icerdik, şimdi daha pahalı urunler haliyle, peynirdi suttu, baldı… yesin gozumuz yok, ama 1 haftada 1kilo antep fıstığı bitmez be arkadaş. Başka insanlardan dolapdaki malzemeleri ayırdıklarını duydum, kendi yiyeceğini al diyip, kendi yiyeceklerine dokundurmuyolarmış. Bu insanın icine sinmiyor ancak başka yol kalmadı gibi. Ben mesela kendi başıma olsam en iyi peyniri almam, stamdart bişey alır onu yerim. Ama oğlum yiyor diye aldığımız herşeyi yardımcımız yiyor… Siz nasıl yapıyorsunuz?