Yemek Adı : Etli Karalahana
MALZEMELER
2 demet korpe karalahana
Yarım kilo kıyma
1 baş soğan
1 cay bardağı pirinc
1 yemek kaşığı kuru nane
Yarım demet maydanoz
2 adet domates veya 2 corba kaşığı salca
1 cay bardağı sıvıyağ
Yarım cay kaşığı karabiber
Az tuz

HAZIRLANIŞI
Lahana yaprakları kaynamakta olan suya atılır. 5 dakika kadar haşlanır ve bir kepce yardımıyla sudan cıkarılır. Diğer tarafta butun malzeme karıştırılır. 1-2 dakika yoğurulur ve haşlanmış, sap kısımları kesilmiş herbir lahana yaprağının ortasına 1 kaşık kadar bu harctan konur. Yaprağın uzun tarafları harcı ortecek şekilde katlanır ve yaprağın ucuna doğru sarılarak dolma şekli verilir ve tencereye yanyana gelecek, aralık kalmayacak şekilde dizilir. Bu işlem bittikten sonra uzerine 1 su bardağı su ilave edilir ve dolmanın şeklinin bozulmaması icin ağırca bir tabak uzerine kapatılır. Yarım saat kadar pişirilir.

Not: Yerken yoğurt ilavesi tavsiye edilir