Merhaba sevgili anneler, bir konuda tavsiyelerinizi, duşuncelerinizi almak istedim.

6 aylık bir kızım var, daha 13 gunlukken kalp hastası olduğunu oğrendik. Kallbinde genişce bir delik varmış ve bu yuzden de 1 ay sonra ameliyat olacak hayırlısıyla.

Doktorumuz kilo alması yavaş ve az olacak ama mumkun olduğunca kilo aldırmaya calışın bu yuzden sık sık emzirin diye tavsiyede bulundu. Sık sık emzirdim yok yine az kilo alıyordu ve 2 dk emip bırakıyordu sonrasında meme reddi de başladı. Alerjisi olduğunu da oğrendik sonradan ona gore diyet yaptım ve biraz olsun sut icmeye başladı. Meme reddi olduğu icin sağıp vermeye başladım bu surecte.

Bu sefer de kızım oyle alıştı ki sık sık ve az az beslenmeye tek seferde asla icmesi gereken sutu icmiyor. Mesela hic bir zaman bir kerede 180 ml falan icmedi. 50-60 ml icip bırakıyor, tabi onu da icirmek 1 saatimizi alıyor. Biraz oyaliyoruz hoop yine beslenme saati. Tum gun onu beslemeye calışmakla geciyor. Persentilde %3 te kalıyor artık cok zayıf, kilo alması gerekiyor. Ac bırakmayı denedim 2-3 saat ac kaldı yine 50-60 icti.

Doktorumuz nefes darlığı, morarma, hızlı nefes alma gibi sorunları yoksa beslenmesi de normal olmalı dedi. E bizde de o şikayetler yok cok şukur ama beslenmesi cok sıkıntılı, az az sık sık olunca tum gun beslenme oluyor, uykuda bile beslemeye calışıyoruz biberonla. Başka hicbir şeye vakit kalmıyor https://forumla.net/ Ben bir şeyleri yanlış yapıyorum sanırım ama neyi
Cok uzun oldu Okuyup da cevap verirseniz cok muteşekkir olurum