Hanımlar Merhaba,

Bebeğim 7 aylık olduğunda işe başlamak durumundayım. Onumde 3 ay gibi bir sure var. Ben şimdiden bakıcı mı kreş mi cok dertlendim. Biliyorum herkes aynı yollardan geciyor bu sebeple burada size danışmak istediğim birkac konu var.

- Benim aslında oncelikli tercihim kreş. Evime yakın 2 tane kreş var 0-2 yaş grubuna bakan. İstanbul'da calışan nufusun oldukca yoğun olduğu bir semtte oturuyorum. Henuz goruşmeye gitmedim. Ama duzgun yerler olduğunu duşunuyorum bu sebeple. Aranızda bu tarz kreşlerde calışan var mıdır? Ben goruşmeye gittiğimde nelere dikkat etmeliyim? Mesela bebek formul mama + ek gıda ile besleniyor olacak. Ek gıda surecinde talep ettiğim şekilde beslerler mi? Bir oğretmen kac bebekle ilgileniyor olacak? Ortam temiz mi? Benim aklıma gelen bu kadar. Bu işin icinde olup bana akıl verecek olan varsa cok memnun olurum.

- Diğer secenek bakıcı. Oncelikle bildiğiniz guvenilir şirketler var mı? Şu an tanıdıklar vasıtası ile araştırma surecindeyim. Bebek ufak olduğu icin eğitimli birine ihtiyacım yok. Yaşını başını almış, yalnızca oz bakımlarını yerine getirecek bir bakıcı işimi gorur diye duşunuyorum. Birkac aday var. Haftaya kendileri ile goruşeceğim. Bu konudaki sorum şu, İstanbul icin evinde bakıcı olan hanımlar ne kadar ucret oduyorsunuz? ve bakıcıdan beklentiler ne olmalı. Ben goruştuğumde nelere dikkat etmeliyim? Bebeğin yemeklerini hazırlamalı. Kendi dağıttıklarını, cocuğun eşyalarını, camaşırlarını toplamalı. Belki evde dağınıklık varsa gunluk şeyler toplayabilir. Sigara icmiyor olmalı. Cocuğun uyanık olduğu saatlerde tv ve telefonla ilgilenmemeli. Evde kamera olmasını kabul etmeli gibi. Bu isteklerim makul mu sizce? Bu isteklerim icin ucret ne olmalı?
(bu arada calışma saatleri 07.00 - 17.00 olacak. Ben 6da evden cıkıyorum. 7 de iş başı yapıyorum. eşim 7.30 da evden cıkıyor. Sabah eşim karşılayacak)

Malum bebekle uğraşıyorum, hızlıca herkese cevap veremeyebilirim. Şimdiden teşekkur ederim.