Malzemeler:
12 adet mantar
100 gr. sucuk
100 gr. yeşil soğan
45 ml. sıvıyağ
2 adet yumurta
20 ml. krema
120 gr. kaşar peyniri
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Mantarları iyice yıkayıp temizleyin. Saplarını cıkartın. İrice doğradıktan sonra mantarların dış kısmına hafifce zeytinyağı surun. Tuz ve karabiber serpip yuvarlak kısımları alta gelecek şekilde yağlı kÂğıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
Sucuğu kucuk kupler hÂlinde doğrayın. Yeşil soğanları halka şeklinde ince ince kesin. Mantar saplarını ve sucuğu kızgın yağda renkleri acık kahverengi oluncaya kadar kızartın. Yeşil soğanları ekledikten sonra 1 dakika daha kızartıp soğumaya bırakın. Kaşar peynirini rendeleyin. Bir kÂsede yumurtalar ve krema ile karıştırın. Sucuklu karışımı ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Karışımı mantarların icine paylaştırın. 200°C'lik fırında 20 dakika pişirin.
Âfiyet olsun...
Mantar Dolması
Yemek Tarifleri0 Mesaj
●22 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Yemek Tarifleri
- Mantar Dolması