Arkadaşlar herkese merhaba
Oğlum 33 aylık ama henuz konuşmuyor 10 civarı kelimesi var.Otizm şuphesiyle hem ozele hem devlete goturdum iki doktorda otizm olduğunu duşunmuyorum dedi ama benim icim icimi kemiriyor hep bir şuphedeyim acaba diye.Oğluma gelecek olursak
Goz temasımız var konuştuğu kişinin gozune bakar, genel olarak ismine bakar bakmadığı zamanlarda oluyor, komut alıyor alıcı dili iyi soylediğim şeyleri anlıyor, taklit yeteceğiz guzel yaptığım her şeyi taklit edebiliyor, yuz ifadelerimi anlar kızdıysam gonlumu almaya calışır, sembolik oyunları guzel aynı şekilde karşılıklı oyun oynuyoruz,ana renkleri şekilleri biliyor,bazen parmak uclarında yuruyor Ama son 3 gundur hic yuruduğunu gormedim hareketli bir cocuk surekli peşinden koşuyorum, pembe bir battaniyesi var onsuz uyumaz ama eline ade alıp dolaşmaz , cok titiz bir cocuk yerde cop olsa dikkatini ceker işaret ederek bana gosterir yada yemek yerken bir şey dokulse mutlaka siliyoruz, bu arada ekrana maruz kaldı 1 ay once televizyonu tamamen kaldırdık telefon da vermiyoruz gelelim canımı sıkan meseleye oğlumun hic arkadaşı yada kuzeni yok yalnız buyudu anne baba ve buyukleri gordu sadece bu zamana kadar belki buna bağlı cok utangac bir cocuk biri onu sevecek olsa arkamıza sağlanır yada utanır hareketi yapar gibi başını omzuna gomer gizli gizli bakar bakıyor mu diye ve misafirliğe gittiğimizde tuhaf hareketleri oluyor ses tonunu değiştiriyor sanki komik bir şey varmış gibi guluyor bu sırada insanlara bakıyor cekingen hareketler yapıyor kafaya taktığım icin aradıkca buluyorum zihinsel olarak kotu etkiliyor beni her hareketini kafaya takıyorum uzun oldu kusura bakmayın beni anlayacağınızı duşunuyorum benzer durumda olanlardan tavsiye ve yorum bekliyprum
Konuşma Problemleri Otizm şuphesi
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaþam & Danýþman
- Hayatýn Ýçinden
- Çocuk Büyütme
- Konuşma Problemleri Otizm şuphesi