merhaba arkadaşlar, uzun zamandır forumu takip ediyorum ama ilk defa yazıyorum. cunku bu mastitten cok cektim ve cekenlere biraz faydam olursa sevinirim. cunku cooookk zor gercekten. ben 6 kez yaşadım ve daha ne olacak bilmiyorum. once tıbbi yontemlerden bahsedeyim sonra alternatif tıptan
2.5 ay oldu doğum yapalı, 20. gunden beri mastitle ugrasıyorum. once goğus ucu catlaklarım vardı. goğusuclarım yaraydı, kanıyordu, kabuk bağlıyordu.temizliğine cok dikkat ettim. emzirmeden once emzirdikten sonra yıkadım kuruladım. bepanthen, lansinoh ve zeytinyagı ile ucları 2 ayda iyileştirdim Allah ın izniyle.
tabi bu arada bu catlaklarsan iceri giren bakteriler yuzunden mastit oldum. ilk oldugumda kızarıklık cok azdı, elle ovmayla, sıcak havlu koymayla ve tabi antibiyotikle ( duocid) gecti 2-3 gunde. 2. kez oldugumda nerdeyse olumden dondum. ateş, halsizlik, titreme, uşume, yanma, memelerde şişlik, sayıklama ve en sonunda felc olmuş gibi ellerde ayaklarda yuzde sonra butun vucudumda uyuşma oldu. sıcak ıslak havlu, parol ve yine değişik bir antibiyotikle (fucidin) atlattım ama sutum azaldı, kızım doymaz oldu mama verdim 2-3 gun. yine de boş memeleri sık sık emzirdim sut yine geldi. 3. ve 4. kez oldugunda artık doktorlara guvenmez oldum. sık sık emzirme ve sağma ile atlattım. ama tabi halsizlik, ateş yine mahvetti. 5. kez oldugunda memenin yarısı kıpkırmızı olmuştu. surekli ağlıyordum. yine doktora gittim dayanamadım. memenin kızarık yerinden iğneyle iltihap var mı diye baktı doktor, aklım cıktı acıdan. iltihap yok enfeksiyon var dediler. ultrasonda da iltihap gorunmedi eğer olsaydı ameliyat olacaktım. 20 tane iğne yazdıama almadım. hem iğneleri vurunup hem tekrarlarsa diye korktum 3 gun bekledim sonra başka bir doktor antibiyotik yazdı.(amoklavin) onu da kullandım kızarıklık azalmıştı ama 2 3 gun sonra tekrar gogsum kızardı , yandı. kızarık yerin derisi soyulmaya başladı. doktora yine gittim. iyileştiğinin gostergesi dedi. ultrasonda memedeki absenin icinde sıvı oldugu cıktı, koyu kıvamlıymış, kalın uclu iğneyle cekilmeliymiş ve ultrasondayken yapılmalıymış. (bir onceki doktorun yaptığı şey cok yanlışmış. sizler karambole memenize iğneyle girilmesine izin vermeyin!.. ) iğneyle cektirmek cok acıtıyor istemem dedim yine antibiyotik yazdı. (klavunat) bu arada her seferinde farklı doktora gittim. şimdi hala ilacı alıyorum. inşallah bu kadar ilac bebeğime zarar vermez cok uzuluyorum onun icin. zaten onunla hic ilgilenemiyorum. hep anneannesi ilgileniyor kızımla. 1 gunluk ilac kaldı meme hala kızarık ve ağrıyor.
ya doktorlar bu hastalığı bilmiyorlar ya yanlış tedavi uyguluyorlar.

bir de halkın bu hastalığa bakışını anlatayım. bu mastit değil kızılyurukmuş ve nazardan olurmuş. bu ancak ovdurmayla gecermiş. ocak denilen kişiler var elleri şifalı. konuştugum herkes onlar sayesinde iyileştiğini soyledi. cok direndim gitmemek icin ama herkes aynı şeyi soyleyince dayanamadım. boyle bir teyzeye gittik. memeyi evire cevire sıka sıka ovdu. ve gercekten onun elindeyken meme uyuştu rahatladı. ben elimle kucucuk dokunamazdım memeye, emzirirken aklım cıkardı ama onun eli hicbir agrı yapmadı. ovduktan 2-3 saat sonra ne agrı kaldı ne sızı. bebeğimi rahat rahat emzirdim cok rahat sut sağdım. inanamıyordum o kadar kızarıklığa rağmen ağrımın olmamasına. ve hicbir ilac almamıştım. bikac gun sonra yine ovdu teyze rahatladım, kızarıklık kuculdu. bu arada 3. ilaca başladım. yine de icim rahat etmedi. ameliyat olmama gerek kalmasın diye ilacımı da ictim. 3. kez ovdurmadım, ilac bitti yine kızardı meme ve bugun yine ovdurdum başka bir teyzeye. 3 kez yapıcam Allah'ın izniyle gececek dedi. inşallah gecer sabırla bekliyorum ve artık inanıyorum. Allah'a şukur emzirirken hicbir agrı hissetmiyorum. yaşayanlar emzirmenin zulum oldugunu bilirler.

iyileşmek icin denediklerimi de yazayım belki bir yol gosterir.
sıcak ıslak havlu
duş almak
zeytinyagı ile kızarık bolgeye kucuk masaj
lahana yapragı
emzirdikten sonra sut sağmak
sacını hasta meme uzerinde taramak
bal ve tutun karıştırıp memeye surmek
kızarık yere lokum koymak
bebeği değişik pozisyonlarda emzirmek
kızarık bolgeye bebeğin cenesi gelecek şekilde emzirmek

umarım faydalı olabilirim. sakın kızıp yanlış anlamayın ama şifanın nerde olacagı bilinmez. ALLAH hepimize yardımcı olsun, acil şifalar versin.