Evet sevgili anneler merhaba..
Bu benim ilk bebeğim normalde bile acemi olduğum icin zorluklar olacaktı ama premature olduğu icin ıkı kat zor.
Cok şukur 4 gundur kızım yanımda.
Acaba şimdi ne yapıyor diye duşunmuyorum. Uykusuz, kaygılıyım ama gozumun onunde en azından.
Goğsume yatırabiliyorum. Daha ne isterim değil mi?

Şimdi dort gundur deneme yanılma ile oğrendiklerim var.
1) Altı kuru ve temiz olursa daha guzel beslenir.
2) Sutu oda sıcaklığında değil de sıcağa yakın ılık olursa daha guzel emer.

Bir de aydinlanamadigim konular var.
Sizlerin tecrubeleri yol gosterici olur diye danışmak istedim.
1) 30 haftalık doğdu şimdi 35 oldu. Cok kucuk olduğu icin cenesi kuvvetli değil ve emerken cabuk yoruluyor. Eskiler kvm vs. Diyor ki cok cok sık sık emzir her fırsatta emzir cenesi guclensin biberonu değil seni emsin. Ama dr diyor ki hayır seni az emecek daha cok biberon, şırınga ya da caykaşığı ile besleyeceksin. Seni cok emerse cok yorulur kilo kaybeder. Geri almak zorunda kalırız senden.

Elbette cok korkunc bu fikir.
Bir yandan eskilere guveniyorum. Elbette en guzeli taze taze goğsumden gelen sut tertemiz. Sağıp verdiğimiz ne kadar steril o bile şupheli geliyor. Ama dr boyle deyince korktum.
2) Uykuya o kadar duşkun ki bazen saatlerce uyanmıyor. Uyku arası verdiğim biberonu tutmuyor bile. Tamamen uyandırmak gerekiyor ki ceksin. Bu da bazen cok zor. Ustunu soyuyorum bez degistiriyorum. Steril bezle vucudunu silip uyarıyorum ki uyansın ama bazen onlar bile ise yaramıyor. Kvm uyku ile buyuyecek helak etme cocugu diyor ama boyle 3 hatta 4 saat uyanmıyor. Hemşire cıkarken 2 saatte bir beslenme onerdi. Arkadaşlarım yeni doğduğu icin 2 saati sakin gecirme diyor. Ama benim kız ancak 2 bucuk 3 saatte almaya istekli oluyor.

Ben ne yapayım doğu olan nedir?
Cok şukur sutum var fazla bile.
Ama lıkır lıkır alabilecek durumu yok yavrumun.
Takatsiz gucsuz o uykudan ayrılamayan hali endişelendiriyor hasta mi diye korkuyorum bakıyorum saatler sonra canavar kesilmiş.

Şuan 1800 gram bu arada.
Teşekkurler yardımlarınız icin şimdiden.