MALZEMELER
2 bardak haşlanmış Amerikan Pirinci
Yarım kilo pırasa
1 adet havuc (doğranmış)
2 su bardağı yoğurt
Yarım demet dereotu
1 adet patlıcan (kup şeklinde doğranmış)
1 domates
2 şeker kaşığı kuru nane
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yeterince tuz ve kimyon

HAZIRLANIŞI
Pirincin pişmesi icin 2.5 bardak su ile biraz haşlayın. Bir tavada yağı kızdırıp patlıcan, pirinc, dereotu, kuru nane, tuz ve kimyonu ekleyip 20 dakika kadar kavurun. Pirincler pişince hazırlanmış olan bu icten pırasaların icine doldurun, fırına koymadan once uzerlerine yoğurt dokun sonra fırın kabına dizin. 150 derece ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin. Servis tabağına alıp domates, havuc ve limon dilimleriyle susleyerek servis yapabilirsiniz.