sogan dolmasi soğan dolması sogan dolması soğan dolmasi tarifi
Malzemeleri:

- 6 tane buyukce sogan
- 3 yemek kasigi kiyma
- 6 yemek kasigi pirinc
- 1 yemeklik dogranmis sogan
- 1 yemek kasigi salca
- sivi yag, tuz, karabiber ve nane

Yapilisi:

1. Soganlari temizleyip ve basindan altina dogru derince bir kesik atarak kaynar suda 6 dakika hasladim.

2. Kaynattiktan sonra suzgece aldim ve soguttum.

3. Bu arada yemeklik dogranmis sogani sivi yagla birlikte biraz kavurdum ve icine kiymayi attim. Kiymalar kavurulduktan sonra icine salcayi aldim ve baharatlari ekledim ve en son olarakta pirincleride attim ve biraz daha kavurdum ve sogumaya biraktim.

4. Hasladigim soganlari dikkatlice birbirinden ayirdim kat kat ve iclerini bir tatli kasigiyla bu harcla doldurdum ve tekrar kesik tarafini da guzelcene kapatarak soganlari kapattim.

5. Doldurulan soganlari bir tencerenin icine dizdim ve soganin cucuklerinide attim icine ve de bugun 1 su bardagi kadar kaynar suyun icine bir yemek kasigi salca ve tuz ve bir miktar sivi yag koyup erittim ve sogan dolmasinin uzerini gecmeyecek sekilde doktum ve kisik ateste agir agir pişirdim ALINTIDIR.......