Merhabalar arkadaşlar. Ben gebe olfuğumu oğrendiğimde direkt Medical park Goztepe'ye gittim. Orada muaynesine gittiğim doktor ayrılınca doktor Mehtap yazıcıoğlu ile gebeliğimin 3. ayı gibi kontrollerime devam ettim. Herkes cok iyi bir doktor olduğundan bahsediyordu. Bu yuzden de kendisine guvenim tamdı guleryuzlu sıcak bir karakteri vardı. Sırf ona guvendiğim icin o bekleme surelerine katlanıyordum. Sadece sonuc gostermek icin 5 saat onu beklediğimi biliyorum ben. Ustelik asistanını surekli uyarmama rağmen. Daha sonra kenfisi duruma mudahale edip beni iceri almıştı. Meğersem hepsi hastasını elinde tutmak icinmiş. 38 haftalık iken kendisinin doğum zamanımda bayram iznine gideceğini oğrendim. Eşimle madem oyle o zaman hemen başka doktor bulalım rastgele bir doktora doğum yaptırmak istemiyoruz diye konuştuk ve bu konuşmaları asistanı duyup doktora soylemişti. Muayneye gittiğimizde bana "doğumunda burda olmayacağım icin uzulmuşsun ama sorun değil senin doğumun zaten 40 haftayı bulmadan olur" dedi. Nutkum tutuldu. Nasıl yani dedim. Bebeğin cok tombul erkenden gelir dedi. Ki hic sancım olmazdı sadece akşamları biraz sancım olurdu o da doğum ile uzaktan yakından alakadar değildi. Bana falanca gun saat 8 bucukta burda ol dedi. İyice dumur oldum. Cunku catı muaynemi 39.haftaya bırakıyor ve sezeryan hastalarına randevu verir gibi randevu veriyordu. Neyse dedim benim husnu kuruntum ve soylediği tarihte gittim. Catı muaynemi yaptı. Bana bebek kanala girmemiş 3 cm acılman var bebeğin suyu azalmış seni gonderemem. Normal doğum sıkıntılı gorunuyor muhtemelen sezeryan olabilirsin dedi. Başımdan aşağı kaynar sular dokuldu. Beni aşağı indirdiler. Ben sanıyorum ki beni muşahade altında tutacak bebeğin kanala girmesini bekleyecek. Cunku hic acıklama yapılmıyor. Sadece yarım saat 40 dakika kadar beni sağ tarafıma yatırdılar. Sancılarım cok normaldi. Doğum icin gereken kuvvetli sancılarla alakası yoktu. Başıma bir serum getirdi ebe. Ne olduğunu sordum tam 3 kez ucuncusunde cevap verdi. Damar yolunu acmış serumu takarken suni sancı veriyorum dedi. Neden diye sorduğumda normal doğum yapabilesin diye denildi. 6 saat kıvrandım normal doğum yapabileyim diye. Bazen 15 dakikada bir bazen yarım saatte bir gelip alttan muayne ediyorlardı. O muayne esnalarında bebeğim kasılıp kendini yukarı cekiyordu ve canım inanılmaz yanıyordu. Yerlerden yerlere atıyordum kendimi. Bana bir sure ssonra istersen sezeryana alalım seni demeye başladı. Normal doğum yapmya icin cok direndim. Ama sezeryanı kabul ettirdi bu yaptıklarıyla sağolsun. Sezeryandan cıktığımda bebeğimin başında bi şişlik vardı. Bana doktorun soylediği suni sancı verince rahmin bebeği kanala cekmeye calışırken uyguladığı basınctan dolayı bebeğimin başının şiştiğiydi. Aslında daha da şişmiş. Benim gorduğum inmiş haliymiş. Bana ne soyledi bu doktor olmaktan uzak kişi biliyor musunuz? Eğer 3-4 gun daha dayansaydın normal doğum yapabilirdin dedi. Peki soruyorum o zaman. Daha doğumuma bir hafta varken ve kendi ağzıyla soylediği gibi bekleyebilecekken neden beni hemen doğuma alıp suni sancı verdi? Ben soyleyeyim. Para icin. Bende guzel yorumlara aldanarak gittim kendisine canımı teslim ettim. Sezeryan yuzunden de başıma gelmeyen kalmadı. Sezeryan sonrası başka bir doktora gittim idrarımı tutamıyorum dedim. Ne yazık ki boyle vakalarla karşılaştıklarını soyledi. Sezeryan sonrası sutum gec geldi. Bebeğim ameliyathanede uşuduğu icin inanılmaz gazlıydı ve cok huysuzdu. Emmek istemedi. Stresim iyice arttı. Gazı olduğu icin yenidoğan olmasına rağmen gunde -4-5 saat ancak uyuyabiliyordu. Başka sut veren yakınlarımda denemesine rağmen bebeğim emmedi. Mecburen mamaya başladık daha hastanede iken. Doğum hemşireleri cok ilgisizdi. Sutumu sağmak istiyorum dedim bişey cıkmaz boşuna sağma emzirmeye calış deyio geciştirdiler. Bu boyle olmayacak deyip eşimi sağım makinası icin hemşireye gonderdim. Sadece sağım makinasını sutun toplandığı haznesini verip gondermişler. İlk doğumum, sağım makinası daha once kullanmadım gormedim doğal olarak. Onu pompa sanıp sıkıp bırakıp sut gelmesini bekledim. Hala hatırlayınca acıyorum halime. Asla ve asla tavsiye etmiyorum Mehtap yazıcıoğlu nu ve Medicalpark goztepeyi.Doğum yaptırmayı duşunduğunuz doktorla Gidin herşeyi acık acık konuşun. İcinizde şuphe bırakan doktora sakın kendinizi bırakmayın. Yoksa yaşadıklarımı yaşarsınız. Doğum yaptığım gun benim gibi doğum yapan 3 kişiyle daha karşılaştım. Onlarda bu doktorda doğum yapmışlardı ve onlarda sezeryandı. Benden uyarması. Şimdiden Allah doğum yapacakların yardımcısı olsun.