Kızlar Merhaba..
Bir kızım 4 bucuk bir kızım 3 yaşında. 4 bucuk yaşında olan kızımın gelişimi diğer cocuklar gibi ama 3 yaşında olan kızım hala konuşmuyor. Cocuğum sadece 5-6 kelime soyluyor. İşaretlerle vucut diliyle anlatıyor her şeyi. Renkleri oğretmeye calışıyoruz.
Ama boşa kurek cekiyoruz. Sadece renkler konusunda değil hicbir şey oğrenmek istemiyor. Ablası sayıları renkleri ve yaşıtlarına gore coğu şeyi oğrenmişken bu kızım neden bu kadar tersi anlamıyorum. Evet HER COCUĞUN GELİŞİMİ FARKLIDIR. Bunu biliyorum goruyorum ama insan ister istemez en azından yaşıtlarıyla daha uyumlu olmasını bekliyor. Maalesef oyle değil. Cocuğum karakter olarak da zor bir cocuktu ve fazlasıyla ağlıyordu 1-2 ay oncesine kadar. Şimdi biraz daha iyi ama hala istediklerini ağlayarak yaptırmaya calışıyor. Karakterinin de etkisi olabilir birşeyler oğrenmeyi reddetmesinde diye duşunuyorum ya da kendimi avutuyorum herhalde. Gercekten oğrenmeye kapalı bir cocuk ya onun dilinden konuşup sadece yaptığı bir iki şeyle yetinirsiniz ya da sizi dinlemez ve yapmaz. O kadar stresli ve yorucu ki bu durum. Sıradan bir gunu pembe gunu ilan ettim. Kızıma pembe giydirdim surekli pembe şeyler hakkında konuşup oynadık bıktırmadan ama sonuc pembe nerede dediğimde yeşili ya da sarıyı gosteriyordu. Yaşına gore kitaplar aldım ama yapmıyoruz yapamıyoruz. Kedi nerede ya da kova nerede diye sorduğum zaman eğer keyfi yerindeyse bana gosteriyor ama 2 dk sonra yapmak istemiyor. Sinir krizleri kendini kusturmaya kadar gidiyor eğer ben biraz ısrarcı olursam. Yani bana her yolu kapatıyor. Bir oyun gostermeye calışıyorum ısrarla anlamak istemiyor. Cocuğumun bir problemi var yapamıyor diyeceğim ama oyle de durmuyor. Gercekten cok caresiz kaldığım zamanlar oluyor. Bunlar kızımın beni zorlayan tarafları ama kızım 1 yaşından itibaren dokerek de olsa kendi yemeğini kendisi yiyor bana veya başkasına tutturmuyor
14 aylık yurudu ama coğu cocuk duşe kalka oğrenirken yurumeyi kızım hic duşmedi koltuklardan tutunarak ya da ellerinden tutarak yurutuyorduk sonra kendisi yurumeye başladı
2.5 yaşında tuvalet eğitimi vermediğim halde kendisi beni tuvalete goturup cişini soyledi ve o zamandan beri ne gece ne gunduz altını bağlamıyorum ve sadece 1 kere kacırdı.
Kendi kendine oyun kurar ve dakikalarca o oyunu oynayabilir.
Biraz uzun oldu ama yakın cevrenizde ya da siz kendi cocuğunuzla boyle bir deneyim yaşadıysanız lutfen yorum yapıp tavsiyelerde bulunursanız sevinirim
3 Yaşındaki Kızım... Yardım Lutfen
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- 3 Yaşındaki Kızım... Yardım Lutfen