Etli Kuru Patlıcan Dolması nasıl yapılır
Etli Kuru Patlıcan Dolması yapılışı



Guneydoğu Anadolu biolgemize ozgu muhteşem bir dolma tarifi ile karşınızdayız melekler Bol acılı denemenizi tavsiye ettiğimiz kuru patlıcan dolması ufak tefek farklılıklarla pişiriliyor ancak hepsinin de tadı cok guzel. Siz de bu dneyimi yaşamak istiyorsanız işte etli kuru patlıcan dolması yapılışı aşağıda




Bu yemek icin gerekli olan malzemeler

300 gr. kıyma
15 adet kuru patlıcan
Yarım bardak kırık pirinc
2 adet kuru soğan
Bol sarımsak
2 yemek kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı tereyağı
1 bardak su
4 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı domates salcası
1 yemek kaşığı biber salcası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Yarım demet maydanoz



Yapılışı

Soğanları dilim dilim doğrayın, bir kabın icine alın ve uzerlerine 1 tatlı kaşığı tuz serperek yoğurun. Soğanlar yumuşadıktan sonra yarım bardak pirinc ilave edin. Pirincler kırılana kadar yoğurun. Uzerine 1 yemek kaşığı biber salcası, 2 yemek kaşığı domates salcası, 2 yemek kaşığı sumak, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı pul biber, 4 yemek kaşığı sıvıyağ, 2 yemek kaşığı tereyağı ve yarım demet kıyılmış maydanoz ekleyerek yoğurun. Tum malzemeler birbirine karışınca 300 gr. dana kıyma ve 1 bardak suyu da ilave ederek yoğurun. Karışımı iyice yoğurduktan sonra kuru patlıcanların icine doldurun. Patlıcanları yatay olarak tencereye dizin. Tencereye dolmaların uzerine cıkmayacak kadar su ilave edin. Uzerine bir tatlı kaşığı tuz ekleyin, patlıcanların uzerine bir tabak kapatın ve tencerenin ağzını da kapatarak ocağın uzerine koyun. Orta ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin. Pişen dolmalarınızı ateşten indirin ve servis tabağına alın.

Afiyet olsun.