Herkese merhabalar arkadaşlar . Hepinizin ne kadar duşunceli ve stresli olduğunu tahmin edebiliyorum . Ozellikli otizmli cocuğu olan annelerin . İlk olarak şunu soylemek istiyorum otizm bir hastalık değildir ve eğitimle duzelme şansı vardır.
Oncelikle biz otizm ile nasıl tanıştık . Şuan benim oğlum 22 aylık . Oğlum 8 9 aylık iken ilk şuphelerim başlamıştı. Seslendigim de bakmıyordu yada kısa goz teması kuruyordu . Ufak tefek taklitleri vardır ama yaşıtlarında ki bebeklerden geri geliyordu . İlk olarak psikiyatrise goturduk. Tanıyı koyamadılar daha sonra tekrar başka bir doktora goturduk %40 atipik otizm dendi. Hemen ozel eğitime başladık. Devletin verdiği 4 ders artı bizim aldığımız 2 ders daha . Oğlum ile ailecek surekli ilgilendik. Tv yi kapattık tamamen . Bundan daha once reklamları cok izliyordu cok maruz kaldı . Evde şuan tv kullanılmıyor. Eğitim sayesinde ve bizim uyguladığımız ilgi sayesinde işaret parmağı taklitler soz dinleme iki uc bilincli soylenen kelimeler hepsi şuan ayına gore cok cok iyi durumda . Eğitimcilerimiz şuan sadece konuşması kaldı dediler . Demem o ki sevgili anneler sizi cok ama cok iyi anlıyorum uzulup ağlamak yerine iki elden cocuklarınıza sarılın ve onların normal yaşamlarına donmeleri icin elinizden geleni yapın . Bırakın evinizı pislik gotursun birakin sacınızı başınızı hic onemli değil sıkı bir eğitim ile cocuklarınizi hayata sosyal yaşantıya dondurun. Sormak istediğiniz sorular olur ise mutlaka ulasin seve seve cevaplarım
Davranış Bozuklukları Atipik otizmi yenmeye başladık
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- Davranış Bozuklukları Atipik otizmi yenmeye başladık