Herkese merhabalar arkadaşlar . Hepinizin ne kadar duşunceli ve stresli olduğunu tahmin edebiliyorum . Ozellikli otizmli cocuğu olan annelerin . İlk olarak şunu soylemek istiyorum otizm bir hastalık değildir ve eğitimle duzelme şansı vardır.

Oncelikle biz otizm ile nasıl tanıştık . Şuan benim oğlum 22 aylık . Oğlum 8 9 aylık iken ilk şuphelerim başlamıştı. Seslendigim de bakmıyordu yada kısa goz teması kuruyordu . Ufak tefek taklitleri vardır ama yaşıtlarında ki bebeklerden geri geliyordu . İlk olarak psikiyatrise goturduk. Tanıyı koyamadılar daha sonra tekrar başka bir doktora goturduk %40 atipik otizm dendi. Hemen ozel eğitime başladık. Devletin verdiği 4 ders artı bizim aldığımız 2 ders daha . Oğlum ile ailecek surekli ilgilendik. Tv yi kapattık tamamen . Bundan daha once reklamları cok izliyordu cok maruz kaldı . Evde şuan tv kullanılmıyor. Eğitim sayesinde ve bizim uyguladığımız ilgi sayesinde işaret parmağı taklitler soz dinleme iki uc bilincli soylenen kelimeler hepsi şuan ayına gore cok cok iyi durumda . Eğitimcilerimiz şuan sadece konuşması kaldı dediler . Demem o ki sevgili anneler sizi cok ama cok iyi anlıyorum uzulup ağlamak yerine iki elden cocuklarınıza sarılın ve onların normal yaşamlarına donmeleri icin elinizden geleni yapın . Bırakın evinizı pislik gotursun birakin sacınızı başınızı hic onemli değil sıkı bir eğitim ile cocuklarınizi hayata sosyal yaşantıya dondurun. Sormak istediğiniz sorular olur ise mutlaka ulasin seve seve cevaplarım