arkadaslar aynı durumdan muzdarip olanlar varsa diye paylasmak istedim bebegimden alınan ilk topuk kanında kistik fibrozis degerlerinin yuksek olduğunu yeniden kan vermemiz gerektiği soylendi hastalığı bildiğim icin cok korktum ve ikinci kanı verdikten sonra gunlerim aglayarak gecti arastırdım ve bunun bir tarama olduğu ve cocugumun gelişimi iyiyse korkmamam gerektiğini oğrendim belirtiler yoktu eger bebek topuk kanı alınırken sarılık ve kabızlık sorunu yasıyorsa bu degerler yuksek cıkıyormus.ikinci topuk kanının sonucu gelince onunda yuksek oldugu ter testi icin arastırmaya gitmemiz gerektiği soylendi hayatımın en zor gunlerını yasadım.arastırmaya gıttık ve dr muayene edip bulguların olmadıgını soyledı ancak bebeklerde ter toplanması zor oldugu icin testin 3.Ayında yapılcagı Soylendi .dr korkmayın %95 test sonucu temiz cıkıyor dedi cok rahatladım.kan testlerinide alarak ozel bi dr a gıttik ve dr dediki topuk kanından bu degerlere yeni bakılmaya basladı insanlar bosuna telaslandırılıyor cok az bi ihtimsl bu dedi ve korkmamız gerektiğini soyledi.zaten dedi boyle bisey olsa bile erken oğrenmenin hicbir faydası yok ilerde cocuk agır iyileşmeyen zaturre bronşit astım gecirirse şuphelenir bakılır dedi.yani arkadaslar allah evladımızla sınamasın icinizi ferah tutun inş hic bişey cıkmaz yuzde 95 temiz cıkacaktır sonuclarınız.ola ki 3000 4000 kişide bir gorulen bu hastalık varsa da allahtan gelene razı olup cocugumuzun tedavisine bakıcaz onlar bize muhtac bizim guclu olmamız gerekli dua ve saglıkla kalın