merhaba arkadaşlar bu konuyu acma sebebim 5 yaşındaki akıl kupu oğlum.9 aylık hamilelik seruveni sonunda zor bir normal doğumla 4 kilo 280 gram doğdu ve bir şeyler ters gitmeye başladı bir dizi sağlık sorunu ardından 6 aylıkken oğrendiğimiz engelimiz hayatımızı sil baştan değiştirdi.normal bir devlet hastahanesinde yapılan işitme testi sonucu oğrendiğimiz her iki kulakta işitme kaybı bizi eskişehir O.G.U tıp fakultesine yonlendirdi ve o gundur bugundur eskişehirdeyiz.ilk once orada yapılan bir dizi test sonunda sağ kulak 105 sol kulak 98 dsbel duymadığını oğrendik ve kulak arkası cihazlarımızı kullanmaya başladık tam 9 ay azimle taktırdım o cihazları ve sabrettim gunde 10 dan fazla bebeğimin cıkartıp benim geri taktığım gunleri biliyorum ama olmadı ne sese tepki nede 1 kelime konuşma yoktu bu sırada anadolu universtesinde bulunan icem işitme engelliler okulunda ayda 1 eğtim alıyor neler yapacağımızı oğreniyorduk odyoloğumuz ve doktorumuz artık cihazlarla olmayacağını ve( koklearimplant ) denilen biyonik kulak amelyatını yaptırmamız gerektiğini soylediler hemen kabul ettik işlemler başladı heyecanlıydık kafa tasına bir cihaz yerleşecek oğlumuzda biz kadar guzel duyabilecekti.beklediğimiz telefon geldi ve ameliyata cağrıldık hastahanede birkac gun yattıktan sonra cihazın geldiğini ve ertesi gun takacaklarını soylediler o gece eşim ve ben hic uyumadık 2 yaşındaki miniğimiz in ellerinden tutup sabaha kadar dua ettik.ilk ameliyata aldılar bebek ve ac olduğu icin 7. 30 kucağımda goturdum ameliyathaneye ve sırası geldiğinde doktorun kucağına verip ağlayarak dışarı cıktım.odasında bekledik herkes oradaydı babaannemiz anneannemiz amcalar dedeler telefonlarımız susmuyordu.ve tam hatırlamıyorum saat 12 gibi bir cığlık duyuldu koridorlarda oğlumdu koştum yeni ayılmış narkozdan sedyeye yatıramamışlar doktorların kucağında geldi odasına hemen aldım goğsume yatırdım ve sustu 2 saate yakın oylece oturduk yatırmaya calıştığımda kıyameti kopartıyor inmiyordu kucağımdan ve kendine geldi ağrıları vardı başı gozleri şişmişti durmuyor bağırıyordu ağrı kesici verip uyutuyorduk. doktorlarımız bilgilendirmeye geldiler ic cihazın başarılı bir şekilde yerleştirildiğini yaraları iyileşince yaklaşık 3 hafta sonra dış cihazın takılacağını ve duyacağını soylediler.memlekete donduk sabırsız gecirdiğimiz 3 hafta sonunda tekrar cağrıldık ve cihazımız takıldı ilk duyduğunda cok korktu guldu sonra ağladı yuzunun ifadesini gormeliydiniz.aylar gecti kelimeler başladı anne,baba, su,mama artık ismiyle seslendiğimizde donup bize bakıyordu. 3 yaşında eğitimi icin Turkiyede psikoloğu ,odyologları ve oğretmenleriyle bu kadar donanımlı ve gelişmiş olarak bilinen tek işitme engelliler okulu icem de oğrenimini gormesi icin eskişehire taşındık.yeni ev yeni iş derken okul başladı ve hayatta başladı bizim icin şu anda ucuncu senemiz 6 yaşına giriyor yuva 3 yani anaokulunda ve şunu soyleyeyim benim oğlum cok geveze bir cocuk tatlı bir espiride yapayım bazen başımı bile ağrıtıyor oğlum biraz sus lutfen dediğim gunler oluyor ) ve bazı kelimeleri bizden duzgun konuşuyor o kadar icim rahat ki iyi ki uğraştım iyi ki o benim oğlum azimliydik rabbim in izniyle başardık.derdi veren dermanını da gonderdi bize cok mutluyuzeklemek istiyorum ki bizimle aynı durumu paylaşan arkadaşlar seve seve butun tecrubelerimle sizlere yardımcı olabilirim...