arabaşı corbası arabaşı corbasının yapılışı yapılışı corbası arabas corbasi

Malzemeler: 1 adet tavuk, 1 talı kaşığı kırmızı biber ve domates salcası karışık, 3 tatlı kaşığı un, 1-2 kaşık sıvı yağ, tuz, limon suyu, bolca acı biber

Yapılışı:
Tavuğu temizleyip tutsuledikden sonra yıkayın, sonra duduklunuze tavuğunuzu koyun ve uzerini gececek seviyede su ilave edin ve tuzunu koyun. Ben 20-25 dakika normal ateşte pişiriyorum. Ayrı bir tavanın icinde 3 tatlı kaşığı ununuzu kokusu gidene kadar biraz kavurun ve soğuduktan sonra icine tavuk suyundan ilave ederek ayran kıvamında acın. Corbayı yapacağınız tencerenize yağı ilave edin ve salcayı biraz kavurun bu aşamada bolca acıbiber ilave edin. Sonrasında uzerine 4-5 su bardağı tavuğun suyundan ilave edin. Kaynamaya başlayınca suyla incelttiğiniz ununuzu azar azar corbanızın icine ilave edin ve 5-10 dakika kaynatın. Bu arada tuzu az ise tuz ilavesi yapın. Ocaktan indireceğinizde icine limon suyu ekleyin.
Not: Tavuğun etlerinden corbanın icine bolca didikleyerek koyun.
Afiyet Olsun...

Hamuru icin:
1 tepeleme su bardağı un, 5 su bardağı su, tuz

Hamurun Yapılışı:
Oncelikle tencerenize 3 su bardağı suyu ve tuzunu ekleyip kaynamasını bekleyin. Başka bir kapta 2 su bardağı suyu ve unu icinde mikserle iyice cırpın ve kaynayan suyun icine yavaş yavaş bir yandan da karıştırarak dokun. Kaynayınca 15-20 dakika surekli karıştırarak kaynatın. İşlem bittikten sonra tepsinize dokun ve soğuması icin ya buzdolabına yada soğuk havalarda balkonunuza koyabilirsiniz. Benim tepsim yuvarlak fırın tepsisiydi ve de iyi geldi. Servis edeceğinizde hamuru baklava dilimi gibi kesin ve ortadan corbayı koymak icin yer acın. Sıcak corbayla birlikte servise hazırdır.
Afiyet olsun...