MALZEMELER
2 Parca Tarhana
1/2 Su Bardağı Nohut
1/2 Su Bardağı Kuşbaşı Yağsız Koyun Eti
1 Adet İri Domates
5 Diş Sarmısak
1 Corba Kaşığı Margarin
Tuz, Tane Karabiber
10 Su Bardağı Su
HAZIRLANIŞI
Kurutulmuş tarhana ile nohutu bir gece onceden ıslatalım. Nohut, tarhana ve eti bir tencereye alarak, domatesi rendeleyelim. Karabiber taneleri ve 10 su bardağı suyu ekleyip, etler yumuşayıp lime lime olana dek pişirelim.
Pişen corbayı ateşten alarak etleri ezelim. Uzerine dovulmuş sarmısakları ekleyelim. Margarini tavada kıdırarak kırmızı biberi ekleyelim. Yağı corbanın uzerine gezdirerek servis yapalım.
Tarhananın Yapılışı : Top tarhana Denizli yoresinde değirmenlerde normal undan ayrı olarak tarhanalık iri kepekli buğdaydan oğutulur. Bire bir olcude kaynamış suyun icine kepekli un katılır. Karıştırılarak ağır ateşte koyuşana dek pişirip, hamurla ozleşene dek yoğrulur. Tuz eklenir. Hamur, topraktan yapılmış buyuk kaplara koyulur. 3 hafta her gun yoğrulur. 3 hafta sonunda top top şekil verilerek guneşte kurutulu
Top tarhana corbası
Yemek Tarifleri0 Mesaj
●27 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Yemek Tarifleri
- Top tarhana corbası