Hamileyken bebeğime gerekli urunlerin en iyisini alabilmek icin cok vakit kaybetmişim. Onlarca sitede yuzlerce fotoğrafa bakıp, belki de binlerce yorum okudum. Bebeğim 8 ayını bitirdi. Evin ici bebek malzemeleriyle dolu (hala da ihtiyac cıkıyor). Aslına bakarsanız boşuna stres yapıp kılı kırk yarmışım.

Benim yaşadığım yerde gezip bakabileceğim bebek mağazaları yok. Bu yuzden resmen internetten alışveriş bağımlısı oldum. Beğenmeyip geri gonderme hikayem de coktur. Gecenlerde eşim dedi ki 'O kadar inceledin, iyisi olsun dedin, hangi birinin araştırdığın ozelliklerini kullanıyorsun' )) Hakikaten de en iyi ozelliklere sahip en uygun urune ulaşmak icin onca caba harcadım, şimdi yalnızca "işlevlerini" goruyorlar. Orneğin bebek arabası. Her turlu ozelliği olsun dedik aldık, kullanırken hicbiri aklıma gelmiyor, kullanmıyorum surup gidiyorum ) Sonra daha basitine ihtiyac duyup tekrar masraf yapıyorsunuz! Oto koltuğu, ana kucağı, mama sandalyesi, puset (aaa, bi de hafifi lazım cıkıvermek icin!), temizlik eşyaları, emzirme minderi-yastığı, biberonlar, emzikler (emse icim yanmayacak), bebişin gelişiminin farklı olabileceği duşunulmeden alınan 0-3 ay icin alınan cicişler, sanki ulkede bezler tukenecekmiş gibi stoklanan 3-5 mega paket 3-6kg bebek bezleri (ilk ayında 5 kiloya ulaşacağını bilemezdim ) Aklıma gelemeyen, kılı kırk yarıp aldığım ihtiyaclar ve ihtiyac zannedip yığdığım o kadar da gereksiz olan bisuru şey... "İlk cocuğum" diyerek cılgınca alınan onca şey... Oyle cok param olduğundan değil; giymedim giydirdim diyebilmek icin belki de.. Ama anneleri dinlemek lazım sanırım.

İnsan yaşamadan bilemiyor tabi. Hamileyken alışveriş konusunda mantığını yitirenlerdenim Demek ki bu sebeple ikinciye daha rahat olunuyor ve yeni anne adaylarına onca ahkam kesiliyor "Cocuğun giydiği haram yediği helal yavrum". Cocuk dediğin 3 yılda alınan herbişeyi tuketiyor. Geride kalanlara israf mı desen masraf mı?

Daha 8 ayda hissettiklerim bunlar. Herkes benim gibi duşunmeyebilir tabi.

Sanırım sakin ve serin olmak gerekmiş. Oto koltuğunun yassı kafa sendromunu onleyici pedi, mama sandalyemizin cok aranan ama hic kullanılmayan 5. kademesi, pusetin tam kapanabilen ama hic kapatılmayan zavallı tentesi vb. diğerleri oyle diyor