MALZEMELER
Yarım kilo dondurulmuş bezelye
1 baş soğan
1 diş sarımsak
2 corba kaşığı margarin (tereyağı tercih edilir)
Yarım limon suyu
Yarım demek ince kıyılmış maydanoz
1 ufak kutu ciğ krema
6 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Yağ hafifce kızdırılır. İnce doğranmış soğan ve dovulmuş sarımsak 1-2 defa cevrilerek oldurulur. Uzerine su ilave edilir. Maydanoz ve limon suyu da eklenir. 1-2 kez karıştırılıp kaynamaya bırakılır. Kaynayan suya bezelyeler atılır. 15 dakika kadar arasıra karıştırılarak bezelyeler yumuşayınca ateşin altı kapatılır. Soğuduktan sonra bir el mikseriyle tum malzeme cekilir ve karıştıra karıştıra krema ilave edilir. 1-2 taşım da bu şekilde kaynatılır. Arzuya gore tuz ilave edilir.
Bezelye Corbası
Yemek Tarifleri0 Mesaj
●39 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Yemek Tarifleri
- Bezelye Corbası