ıspanak koku corbası
Melişlerim ıspanak koku corbası tarifi mutlaka deneyin..




MALZEMELER

1 kilo ıspanağın koku
1 adet kuru soğan
1 turk kahvesi fincanı pirinc
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
1,5 lt su
1 yemek kaşığı sıvıyağ
damak tadınıza gore tuz

HAZIRLANIŞI

Soğanın kabuklarını soyup kup şeklinde doğrayın.Ispanak koklerini bol suyla yıkayıp kucuk kucuk doğrayın.Orta boy bir tencereye sıvıyağı alıp kızdırın.Uzerine soğanı ekleyip rengi değişene kadar kavurun.Tencereye ıspanak koklerini ilave edip 3_4dk daha kavurmaya devam edin.Yıkanmış pirinci ve 1,5 lt suyu ekleyip karıştırın.Orta dereceli ateşte pirincler yumşayana kadar pişirin.Ayrı bir kasede un ,yoğurt ve yumurtayı iyice karıştırın.Tenceredeki corba suyundan bir kepce alıp yumurtalı karışıma ekleyin.İyice karıştırdıktan sonra yavaş yavaş corbaya ilave edin.Orta dereceli ateşte surekli karıştırarak 1 taşım kaynatın.Corbayı ocaktan indirip tuzunu ilave edin.Dilerseniz sarımsaklı ekmekle servis yapabilirsiniz.