borc corbası, tarifi, malzemeleri, recetesi, resimleri, ile ilgili bilgiler burada melekler







Malzemeler:

2 orta boy pancar, soyulup rendelenmiş
Yarım kilo (orta boy) ince doğranmış lahana
2 diş sarımsak
1 demet maydonoz, ince doğranmış
1 orta boy patates
1 buyuk havuc, temizlenip rendelenmiş
2 orta boy kuru soğan
2 adet defne yaprağı
2 orta boy domates
1'er tatlı kaşığı biber ve domates salcası
1lt et suyu

Tarifi :

Etsuyunu onceden cıkarttığınızı farzediyoruz (biz her hafta Mert icin kemik alıp, soğan-havuc-patates-sarımsak-maydonoz ile haşlıyoruz).
Kup kup doğranmış patatesleri etsuyuna ekleyin ve kaynatmaya başlayın
Patatesler biraz haşlanınca, ince kıyılmış lahanayı, defne yaprağını, maydonozun yarısını ekleyin
Kısık ateşte hepsini kaynatın
Başka bir geniş tencerede, ince doğranmış soğanı hafif pembeleşinceye kadar zeytinyağında cevirin, sonra domates ve biber salcalarını ekleyin, yine 1 dakika cevirin
Uzerine rendelenmiş yada kucucuk doğranmış domatesleri ekleyin,
Domatesler de kaynayınca rendelenmiş pancar ve havucları ekleyin, 5 dakika cevirin
Diğer tarafta kaynayan lahanalı karışım pişmişse, bu pancarlı karışımı ekleyin, 2 dak kadar kaynatın
Altını kapattıktan sonra ezilmiş sarımsakla, kalan yarım demet maydonozu ekleyin
Servisten once defne yaprağını cıkarın