kivili tart






MALZEMELER
:Hamuru icin

100 gr. eritilmiş tereyağı
2 adet yumurta
1 tutam tuz
2 yemek kaşığı sut
2 kahve kaşığı kabartmatozu
1 paket vanilya
1 su bardağı kadar un
yrım su bardağı toz şeker
Kreması icin:

yarım litre sut
1 paket vanilya
yarım su bardağı un
6 corba kaşığı şeker
50 gr. margarin
suslemek icin meyve dilimleri.
Yapılışı

Bildiğiniz gibi tart kalıbımızı yağlayıp unlayalım.Cukur bir kaba butun malzemelerimizi koyup2-3 dakika cırpalım.Kalıbımıza boşaltıp,uzerini duzleyelim.Her yerine eşit gelecek şekilde olsun.170 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz.Kremamızıda butun malzemelerini katıp karıştırarak kaynatalım.Koyulaşınca ocaktan alıp 50 gr.margarini ilave edelim.10-15 dakika cırparak soğutalım.Tartımız soğuduktan sonra kalıptan cıkarıp kremayı her yerine eşit şekilde yerleştirelimBuz dolabında iyice soğuduktan sonra istediğiniz meyvelerle susleyebilirsiniz.