Malzemeler (8 kişilik)
3 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı
ayciceği yağı
1 cay bardağı sut
2 yemek kaşığı kakao
2.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı damla cikolata

Servis icin
200 gr bitter
2 yemek kaşığı krema
1.5 su bardağı Vanilyalı dondurma




Yapılışı
Bir kapta toz şeker ve yumurtaları cırpın. Sut ve ayciceği yağını ekleyin. Un, kakao ve kabartma tozunu harmanlayıp eleyerek ilave edin. Mikserle cırpın. Damla cikolataları ekleyip kaşıkla karıştırın. Karışımı ufak muffin kalıplarına doldurup 180 dereceye ayarlanmış fırında 20-25 dakika pişirin. Soğuyunca kalıptan cıkarıp ters cevirerek servis tabağına alın. Cikolatayı krema ile birlikte eritin ve keklerin uzerine dokun. Sos uzerine frambuaz dizip, en uste vanilyalı dondurma yerleştirin. Sıkma torbasına doldurduğunuz cikolatalı sostan sıkıp servis yapın.