





Malzemeler :
½ paket margarin
1 su bardağı un
1 litre sut
1 adet damla sakızı
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kakaolu biskuvi
1 su bardağı dovulmuş fındık veya ceviz
Yapılışı :
Margarini eritin, surekli karıştırarak unu ekleyin. Pembeleşen una sutu azar azar ve karıştırarak ilave edin. Sut kaynamaya başladığında dovulmuş damla sakızını , şekeri ve vanilyayı ekleyin. Muhallebinin topaklanmaması icin surekli karıştırın. Koyulaşınca ateşten alın, yuksek devirli mikserle 5 dakika karıştırın. Fırın tepsisine aluminyum folyoyu doşeyin. uzerine un halindeki biskuviyi yayın ve onun da uzerine muhallebi ve ardından dovulcuş ceviz yada fındığı yayın. Soğuması icin serin bir yerde bekletin. Soğuyunca rulo haline getirin. fındık ve cevizle susleyin Duzgun kesilmesi icin buzlukta 20 dakika bekletin.