

Malzemeler:
4 yumurta
160 gr tozşeker
3 yemek kaşığı kakao
30 gr mısır unu
30 gr un
40 gr kek unu
Kaplaması icin
350 gr pudraşeker
60 gr kakao
80 gr tereyağı
165 ml sıcak su
1 tatlı kaşığı granul kahve
2 su bardağı hindistan cevizi
Hazırlanışı:
*Fırını 180 dereceye ayarlayın. 20x30 cm'lik dikdortgen bir kalıba yağlı kağıt serin.
*Yumurtanın sarılarını ve aklarını ayırın. Aklarını kopuk gibi oluncaya kadar cırpın. Şeker ilave edip eriyinceye kadar cırpmaya devam edin. Uzerine yumurta sarılarını ekleyin.
*Karışımın uzerine un ile kakaoyu eleyerek ilave edin ve karışımı kalıba aktarın. Isıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Pişen keki tel ızgara uzerine alarak soğumaya bırakın.
*Soğumuş olan keki 3 cm'lik kupler şeklinde kesin.
*Su, tereyağı ve kahveyi orta ateşte eritin. Pudraşekeri ve kakaoyu bir kaseye eleyin. Uzerine kahveli karışımı dokup karıştırın.
*Kek parcalarını karışımın icine batırıp cıkartın ve hindistan cevizine bulayın. 1 saat bekletip servis yapın.