paşa lokumu yapılışı paşa lokumu tarifi sadrazam video yemek tarifi

SADRAZAM LOKUMU

malzemeler:

Pandispanya:
4 tane yumurta(oda sıcaklığında olması onemli)
1 su bardağı seker
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı +2 yemek kaşığı un

Kreması:
2,5 su bardağı sut
2.5 yemek kaşığı un
1/2 su bardağı seker
1paket vanilya

Uzeri:

2 su bardağı sut
1 su bardağı hindistan cevizi

yapılışı:
*Once krema malzemelerini tel cırpıcıyla karıştırarak pişirelim ve bir kenara alıp soğumasını bekleyelim
*Pandispanya icin yumurta ve şekeri iyice cırpalım yaklaşık 7-8 dakika.
*Un ve kabartma tozunu mumkunse eleyerek ilave edelim karşımımıza ama tahta kaşıkla kabarmış olan yumurtaları sondurmeden hafifce karıştıralım
*Buyuk fırın tepsimize yağlı kağıt serelim ve uzerine hamurumuzu yayalım spatulayla.
*170 derecede ısıtılmış bekleyen fırına verelim ve yaklaşık 10-15 dakika pişirelim
*fırından cıkarınca dar tarafından hemen sıcak sıcak saralım kağıtla birlikte ve o şekilde biraz soğumasını bekleyelim
*Ruloyu acalım ve boyuna 2 (ben bir dahaki sefere 3 e keseceğim), enine 5 parcaya bolelim
Yani toplam 10 parcamız oldu
*Kağıttan ayırmak icin bıcakla arasını sıyırabilirsiniz.
*Her parcaya kremadan biraz surelim ve ince muz dilimleri koyalım(kalın olmasın saramazsınız)
*(Bu aşamada ben dilimler cok kalın olduğu icin ortadan ikiye bolum biraz incelttim)
*Her bir parcayı once sute sonra hindistan cevizine bulayarak servis kabımıza alalım ve buzdolabında asgari 3-4 saat dinlendirelim..