

Malzemeler :
3 su b.un
2 yumurta
1 su b.toz şeker
1 cay b.sut
3 corba k.tereyağı
1 p.kabartma tozu
Arası icin:
3 elma
1 limon
1 cay b.esmer şeker
Uzeri icin:
1.5 su b.un
1 corba k.tereyağı
1 cay b.esmer şeker
ceviz tarcın
Hazırlanışı :
Elmaları soyup cekirdek yataklarını cıkarın. Kucuk elma dilimi şeklinde doğrayın. Uzerine 1 cay b. esmer şeker ve limon suyu ekleyerek pişirin.
Karıştırma kabına un, kabartma tozu ve şekeri alın. Şoyle bir karıştırdıktan sonra ortasını havuz şeklinde acın. Havuza sut, yumurta, limon kabuğu rendesini alarak ortadan itibaren karıştırmaya başlayın.
Hamur hazır olunca yağlanmış tart kalıbına alarak yayın. Tart şeklini vererek elmalı karışımı uzerine dizin. Ustteki hamur
icin karıştırma kabına un, tereyağı, esmer şeker ve tarcını alın. Karıştırarak ust hamuru hazırlayın. Hamurun kıvamı kek
gibi değil, helva gibi tane tane olacaktır. Hazır olan hamuru tart kalıbındaki elmaların uzerine yayın. Cevizleri de uzerine
kırıp 170 derecelik fırında pişirin. Ustu kıtır kıtır farklı bir kek...