Yarım paket margarin,
1 su bardağı un,
1 litre sut,
1 adet damla sakızı,
1 su bardağı şeker,
1 paket vanilya,
1 paket fındıklı biskuvi,
1 tatlı kasığı tarcın,
1 su bardağı fındık

Muhallebi icin yarım paket margarini tencereye alın. Eridikten sonra tahta kaşıkla surekli karıştırarak, 1 su bardağı unu ilave edin. Pem-beleşen una 1 litre sutu azar azar ve surekli karıştırarak ekleyin. Sut kaynamaya başladığında damla sakızını, 1 su bardağı şekeri ve 1 paket vanilyayı ilave edin. Topaklanmaması icin surekli karıştırın. Koyulaşan muhallebiyi ateşin uzerinden alın. Yuksek devire ayarlı mikserle yaklaşık 10 dakika cırpın. Dikdortgen şeklindeki kalıba strec film doşeyin. Kalıba muhallebiden bir miktar dokun. Fındıklı biskuvileri dizin. Tekrar muhallebiden dokun. Bu kez ince kıyılmış findik ve tarcın serpin. Muhallebinin tamamını kalıba doldurun. Ilınmasını bekleyin. Ilındıktan sonra kalıbı buzluğa yerleştirin. 1 saat bekletin. Kalıptan cıkardıktan sonra dilimleyerek servis yapın.