MALZEMELER
125 gr margarin
2 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
12 yemek kaşığı un

İci İcin;
3 adet portakal
1 su bardağı toz şeker
1 adet limon suyu

HAZIRLANIŞI
Portakalları kabuğu ile birlikte ince ince doğrayın, 1 su bardağı su ilavesiyle kısık ateşte kabukları yumuşayana kadar pişirin. Limon suyu ile şekeri ekleyip, 15 dakika pişirin.
Hamuru icin: margarin ile şekeri karıştırın. Yoğurt, kabartma tozu ve unu ekleyip yoğurun, 20 dakika bekletin. Tart kalıbını yağlayın hamuru ikiye bolun.

Birinci parcayı kalıbını icine kenarlarını yukselterek yayın, uzerine soğumuş portakalı yerleştirip, kalan hamuru kalıbın buyukluğunde acarak en uste yayın. Bıcakla hamurun uzerini birkac yerinden delin ki ici sulanmasın.
175 derecelik fırında 30 dakika pişirip dondurma ile birlikte servis yapın.