arkadaşlar merhaba sata gore 34 haftalık hamileyim... 32. haftada dr.um dan calışabilir raporu aldım işe devam ediyorum..37. haftaya kadar...... ancak bu hafta artık cok yorulduğumu farkettim ve haftayada gelip kadın doğum dışında ki bir doktora hastalık raporu alıp işten ayrılırım diye duşunuyordum,,yani 35+0 da.... kalan iki haftayı başka dr.dan alınan grip vs. gibi nedenle kapatırım sanıyordum.. ancak bugun bi arkadaşım başka dr.dan da olsa rapor alamazsın doğum izni başlar dedi.. memurlar nette bi soru sorulmuş cevap oalrak da şu yazılmış..
Mrb hamilelik doneminde 32.haftada alınan calışabilirlik raporu aldıktan sonra yıllık izin ve ya başka bir rahatsızlıktan dolayı rapor alınabilir mi? yoksa 32. haftadan sonra herhangi izin başka bir rapor alınamaz mı? Başka bir hekimden alınan rapor veya doğum oncesi 8 haftadan mı duşer? 32. haftadan sonra yıllık izin kullanılabilir mi?
Cevap:
13/2/2011 tarihli ve 6111 sayılı Kanun106 maddesi ile değişik 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 104 uncu maddesinin (A) bendinde "Kadın memura; doğumdan once sekiz, doğumdan sonra sekiz hafta olmak uzere toplam onaltı hafta sureyle analık izni verilir. Coğul gebelik durumunda, doğum oncesi sekiz haftalık analık izni suresine iki hafta eklenir. Ancak beklenen doğum tarihinden sekiz hafta oncesine kadar sağlık durumunun calışmaya uygun olduğunu tabip raporuyla belgeleyen kadın memur, isteği hÂlinde doğumdan onceki uc haftaya kadar kurumunda calışabilir. Bu durumda, doğum oncesinde bu rapora dayanarak fiilen calıştığı sureler doğum sonrası analık izni suresine eklenir. Doğumun erken gercekleşmesi sebebiyle, doğum oncesi analık izninin kullanılamayan bolumu de doğum sonrası analık izni suresine ilave edilir. Doğumda veya doğum sonrasında analık izni kullanılırken annenin olumu hÂlinde, isteği uzerine memur olan babaya anne icin ongorulen sure kadar izin verilir. " hukmu yer almaktadır.
Anılan hukum uyarınca doğum oncesi mazeret izninin doğum sonrasına aktarılmanın şartları:
a) Tabip onayı(Sağlık Raporu),
b) Memurun isteği,
c) İşyerinde calışması hususlarıdır.
Şartların taşınması halinde bu hususta da idareye takdir hakkı verilmemiştir.
57 sayılı Kanunun 104 uncu maddesi (A) bendi uyarınca bu sureler doğum sonrasına aktarılması belirtilen 3 şartın oluşmasına bağlıdır.
Bu donemde calışmayan devlet memuru Yıllık iznin ve rapor sebebiyle hastalık izni kullanması halinde 5 haftalık sureyi doğum sonrası 8 haftalık sure ile birleştirmesinin mumkun olmadığı duşunulmektedir.
buradan anladığım alınamadığı... peki ben ayrılsam bu fazladan calıştığım haftalarda mı yanıyor yani mutlaka 37 de de mi izne ayrılmalıyız.......35-36. haftada mumkun değil midir............... bu arada memurum
Doğum İzni Hakkında.. Bilgisi Olanlar Yardımcı Olabilir mi Lutfenn ???
Doğuma Hazırlık0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Aile, Evlilik, Evlilik Hazırlığı
- Doğuma Hazırlık
- Doğum İzni Hakkında.. Bilgisi Olanlar Yardımcı Olabilir mi Lutfenn ???