Şeftalili Pasta Tarifi
Malzemeleri

1,5 kg. şeftali
2 adet yumurta sarısı
120 gr. pudra şekeri
1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
450 gr. un
6 adet yumurta
370 gr. margarin
1 paket vanilya
1 su bardağından biraz fazla şeker
Hazırlanışı
Kırıntılı harc icin, oncelikle soğuk margarini parcalara ayıralım. Un, şeker, tuz ve bademle birlikte karıştıralım. Parmak uclarımızla işleyerek ekmek kırıntısı gibi gorunum almasını sağlayalım, buzdolabına koyalım. 40×33 santimetre boyutlarında bir tepsiyi yağlı kağıtla kaplayalım veya yağlayalım. Fırını 160 dereceye ayarlayalım. Şeftalileri yıkayıp, soyalım ve cekirdeklerini cıkaralım.
Yumurtaların aklarını sarılarından ayıralım. Yumuşatılmış yağ, pudra şekeri, vanilya, rendelenmiş limon kabuğu ve bir cimdik tuzla krema kıvamı alana dek karıştıralım. Teker teker yumurtaları ekleyelim. Yumurta aklarını şekerle kar haline gelene kadar cırpalım. Ucte birini yağlı karışıma katalım. Daha sonra geri kalanını unla birlikte ilave edip, karıştıralım. Bu karışımı tepsiye yayalım. Uzerine şeftali dilimlerini yerleştirelim. En sona de ekmek kırıntısı gorunumundeki harcı serpiştirelim. Fırının orta gozunde 40 dakika kadar pişirelim. Uzerine pudra şekeri serpiştirerek servis yapalım.