vişneli pastalar
Vişneli Pasta
Malzemeler:
Pandispanya:
1 poşet Dr.Oetker Pandispanya Un
4 yumurta
Yarım cay bardağı su
2 yemek kaşığı Dr.Oetker Kakao
Krema:
1 paket Dr.Oetker Vanilyalı Pasta Kreması
1,5 su bardağı soğuk sut
4 yemek kaşığı vişne receli
2 yemek kaşığı vişne likoru
Suslemek icin:
10 adet vişne tanesi
1 yemek kaşığı Dr.Oetker Kakao
Hazırlanışı:
Pandispanya: Pandispanya unu yumurta, su ve kakao ile 7-8 dakika cırpın. 26 cm capındaki yağlanmış kalıba dokun ve pişirin.
Elektrikli Mini Fırın: 160°C (onceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 160°C(onceden ısıtılmış)
Pişirme suresi: Yaklaşık 30-40 dakika
Soğutup enlemesine uce kesin.
Krema: İlk patın uzerine vişne receli surun. Pasta kremasını sut ile 2-3 dakika cırpın. 1/4 unu recelin uzerine surun. İkinci pandispanya patını uzerine kapatın ve 2 yemek kaşığı vişne likoru ile ıslatın. Kalan kremanın 1/4 unu surun ve son kat pandispanyayı uzerine kapatın. Kalan kremayla pastayı kaplayın.
Uzerine kakaoyu cay suzgeci yardımıyla serpin ve vişne taneleriyle susleyin.



.