krepli pasta
Evet meleklerim; yeni bir tarif daha sizlere. Bilenler biliyor benim eşim tıp1 diyabet hastası ama butun insanlar gibi onunda canı tatlı bir şeyler istiyor ve bu durumda bana duşen gorevde onun yiyebileceği farklı tatlar bulmak.Bu da onlardan biri umarım beğenirsiniz;




Krepli Pasta
Malzemeler
Krep İcin
1 su bardağı sut
4 corba kaşığı un
1 yumurta
Krema icin: 1/2 lit. sut
2 corba kaşığı un
1 portakal kabuğu rendesi
3/4 bardak şeker (veya 20 adet tatlandırıcı)
Sut, yumurta, un cırpılır. Teflon bir tava kızdırılıp birer kepceden 3′e ayrılan krep hamurundan bir kepce tavaya do­kulur, onlu arkalı pişirilir. Bu şekilde 3 krep yapılır. Diğer yanda sut, un, şeker ve portakal kabuğu rendesi karıştı­rılarak pişirilir. Hazırlanan kreplerden ilki kelepceli kucuk bir kalıba konulur. Muhallebinin 1/3′u ilk krepin uzerine dokulur. 2 krep konulur, biraz daha muhallebi dokulur. 3 krep konu­lur, kalan muhallebi en uste dokulur. Soğumaya bırakılır. Soğuyan pastanın uzeri zarları soyulmuş portakal dilimleri ile suslenir. Servis yapılır.