Evet meleklerim; yeni bir tarif daha sizlere.



Krepli Pasta
Malzemeler
Krep İcin
1 su bardağı sut
4 corba kaşığı un
1 yumurta
Krema icin: 1/2 lit. sut
2 corba kaşığı un
1 portakal kabuğu rendesi
3/4 bardak şeker (veya 20 adet tatlandırıcı)
Sut, yumurta, un cırpılır. Teflon bir tava kızdırılıp birer kepceden 3′e ayrılan krep hamurundan bir kepce tavaya dokulur, onlu arkalı pişirilir. Bu şekilde 3 krep yapılır. Diğer yanda sut, un, şeker ve portakal kabuğu rendesi karıştırılarak pişirilir. Hazırlanan kreplerden ilki kelepceli kucuk bir kalıba konulur. Muhallebinin 1/3′u ilk krepin uzerine dokulur. 2 krep konulur, biraz daha muhallebi dokulur. 3 krep konulur, kalan muhallebi en uste dokulur. Soğumaya bırakılır. Soğuyan pastanın uzeri zarları soyulmuş portakal dilimleri ile suslenir. Servis yapılır.