- (6 Kişilik)


Gerekli Malzemeler :

1 kg Elma
1 Bayat Ekmek
1 Su Bardağı Eritilmiş Margarin
5.5 Corba Kaşığı Tozşeker
4 Cay Kaşığı Tarcın
1/2 Cay Bardağı Su
3 Diş Karanfil
1/2 Limon
1 Bardak Sut
1 Poşet Krem Şanti



Hazırlanışı:

Ekmeği cok ince ufalayın. Tavada margarini ısıtıp ufalanmış ekmek ici, 3.5 corba kaşığı tozşeker ve iki cay kaşığı tarcını ilave ederek kızarıncaya kadar karıştırın. Hazırladığınız karışımdan iki yemek kaşığı kadarını ayırıp başka bir kaba alın.
Elmaların kabuklarını soyup cekirdekli kısımlarını cıkarın ve ince ince dilimleyin. Bir tencerede yarım cay bardağı su, kalan tozşeker, tarcın ve karanfili karıştırın. Elmaları ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Karanfili karışımdan alıp elmaları catalla ezerek pure haline getirin.
Krem şantiyi bir bardak sutle paket uzerinde anlatıldığı şekilde hazırlayın. Yarım limonun kabuğunu rendeleyip krem şantiye ilave edin. Ekmekli karışımı yağlı kağıt serilmiş fırın kalıbına 1 cm kalınlığında yayın. Uzerine bir kat krema, bir kat elma puresi yerleştirip kalan ekmekli karışımla uzerini kapatın. Bir kat daha krema surun ve en uste elma puresini yayın.
Ayırdığınız ekmekli karışımla pastanın uzerini susleyin. Aluminyum folyoyla uzerini kapatıp onceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika kadar pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın.