kelepceli kalıpta yaş pasta hizli kek ayılı yaş pasta kalıpta cabuk pastalar
Malzemeler

150 gr margarin
1 cay bardağı un
2 cay bardağı toz şeker
4 su bardağı sut
4 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
2 paket petibor biskuvi
Uzeri icin; 2 yemek kaşığı dovulmuş ceviz ici, 1 su bardağı hazır sut kreması
Yapılışı

8 kişilik
Hazırlama suresi 15 dakika
Pişirme suresi 10 dakika

Orta boy bir tencerede margarini eritip unu ilave ettikten sonra surekli karıştırarak sararıncaya kadar, 1-2 dakika kavurun. Uzerine sut, kakao, toz şeker ve vanilyayı hemen ekleyip muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan 1-2 dakika sonra ocaktan alın. Muhallebinin 1 su bardağı kadarını ayırın. Kalan muhallebiye robotta cektiğiniz ya da elinizle ufaladığınız biskuvileri ekleyip bu harcı orta boy bir kek kalıbına yerleştirin. Keki buzdolabında 3 saat kadar beklettikten sonra kelepceli kalıptan alıp bir servis tabağına aktarın.

Ayırdığınız kakaolu muhallebiyi ve hazır kremayı mikserde 2-3 dakika cırpın. Bu kremayı pastanın her tarafına surun. Dovulmuş fıstıkla susleyerek servise sunun. Ancak bu pastayı servise sunmadan once buzdolabında 3-4 saat ya da bir gece bekletirseniz sonuc cok daha iyi olacaktır.