Herkese merhaba,

Ben Ankara Hera Klinik'te vajinismus tedavisi gordum ve şukur ki o hayatımı epey zora sokan illetten kurtuldum.

Tedaviden 9 ay sonra da hamile olduğumu oğrendim. Şu anda da 20 haftalik hamileyim.

Hamilelik surecinde en merak ettiğim, araştırdıgim ve sorguladigim şey, doğum şekli. Vajinismus tedavisi aldığım icin Hera Klinik tarafından şahsım adına hazırlanmış bir raporum var. Bu rapora gore ben istemediğim takdirde hicbir doktor ya da hastane beni normal doğuma zorlayamaz ve hatta mumkunse doğumumun sezeryan ile yapılmasını sağlamakla yukumluler.

Fakat ben normal doğum yapmayı cok istiyorum. Her ne kadar direkt olarak normal doğumu goze alamasam da en istediğim doğum şekli, epidural normal.

Ama korkuyorum da bir yandan. Hem bunu yaşayıp kendimi kendime ispatlamak istiyorum, hem normal doğum mucizesinden mahrum kalmak istemiyorum, hem sezeryanin eziyetlerinden cekiniyorum, vs vs.

Asıl cekindigim nokta epidural normal doğumda vajinaya doktor elini sokuyor mu, vajinismus tedavisi gormuş biri olarak yapılanlar kaldirabilecegim şeyler mi?

Yoksa gecmişinde vajinismus gibi bir gerceği olan bir kadın olarak normal doğum hayali kurmam cok mu sacma?

Yok mu ki vajinismus gecmişi olup da normal doğuran?

(Var deyin, kolay deyin, yaparsın deyin. Lutfen )